Японські багряники: які дерева з'являться на Дорошенка

фото прес-служби ЛМР

фото прес-служби ЛМР

Події
04 липня 2017 18:00

Три з чотирьох лип позаду трамвайної зупинки на вул. Дорошенка, де зараз облаштовують громадський простір, зріжуть, а замість них посадять японські багряники. Одну липу, ту, яка росте найближче до вулиці та зупинки, збережуть, повідомила  ZAXID.NET начальниця відділу урбагністики ЛКП "Інститут просторового розвитку" Олександра Сладкова.

"Ці три липи свого часу були радикально обрізані до самого стовбура, через що у них тепер повністю відсутні скелетні гілки, натомість повно дрібніших гілок, що ростуть просто з-під кори і легко ламаються від вітру. Їх посадили після Другої світової війни і вони зможуть рости ще максимум 10 років, а наступну реконструкцію навряд чи так швидко робитимуть. Тому, якщо зараз ми робимо її повне оновлення, то логічно замінити і ці три дерева", – повідомила Олександра Сладкова.

Замість лип у сквері висадять три японські багряники. "Їх листочки за формою дещо подібні до листків липи, однак в цілому багряник японський виглядає набагато благородніше", –додала Олександра Сладкова.

Японські багряники: які дерева з'являться на Дорошенка фото

Багряник японський

Багряник японський має симетричні, серцеподібні листки, які змінюють свій колір протягом року від яскраво-зеленого до золотисто-жовтого та пурпурового. Часто в період зміни кольору це дерево злегка пахне ваніллю.

Японські багряники: які дерева з'являться на Дорошенка фото 1

Концепція громадського простору на вул. Дорошенка (фото прес-служби ЛМР)

Громадський простір на вул. Дорошенка почали облаштовувати наприкінці травня та обіцяють заверштити роботи до кінця літа. Нагадаємо, окрім зони зелених насаджень, там будуть невеликі лавочки. Доріжки замостять римським каменем темно- та світло-сірого кольорів. У гранітні тротуарній плитці буде встановлена LED-підсвітка.

За словами Олександри Сладкової, на площі також облаштують невеличку кишеню для заїзду інкасаторьких автомобілів. Однак, щоб з кишені у сам сквер не заїжджали автівки, там встановлять спеціальні стовпці. Загальна вартість проекту – 650 тис. грн.

Дивись ще:

На замітку водіям: на Львівщині перекриють для транспорту одну з автодоріг 

Живе спілкування, майстер-класи, англомовний клуб: на Львівщині стартує дитячий табір "Тиждень без планшета"

Наведуть порядок: у Львові боротимуться із порушеннями режиму тиші у нічних клубах 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах