Трейлер, сюжет та локації: у Львові стартували зйомки фільму "Король Данило"

Новина - Події - Трейлер, сюжет та локації: у Львові стартували зйомки фільму "Король Данило"

Новина - Події - Трейлер, сюжет та локації: у Львові стартували зйомки фільму "Король Данило"

Події
12 липня 2017 17:56

Сьогодні у Львові знімальна команда фільму "Король Данило" розповіла про процес зйомок та презентувала саундтрек до стрічки. Режисером фільму є Тарас Химич, уже відомий за своїм фільмом "Жива".


Сюжет фільму


Сюжет побудований довкола розповіді про короля Данила Галицького. Проте не всюди буде чітко дотримано історичних деталей. Тарас Химич пояснює це так: "Ми створюємо художній, а не історичний фільм. Він буде масовим. У кінотеатри прийде молодь, а їй не завжди цікаво, як виглядала колись та чи інша деталь". Режисер підкреслив, що у кінострічці будуть відтворювати характери людей, створювати та підсилювати образи: "Ми не опиралися на те, як виглядали історичні персонажі. Найперше ми намагалися відтворити їхні характери".

Події розгортаються у 1238 році. Князь Данило зі своїм братом Васильком нападають на прикордонний замок таємного ордену. Данило захоплює магістра у полон. Останній переконує князя стати його союзником у боротьбі з могутнім ворогом зі Сходу.

Хан Батий нападає на Русь і знищує Київ, як і попереджав магістр. Починається мобілізація та створення міст-фортець. Таке рішення не подобається галицьким боярам, вони готові домовитись із ханом заради спокійного ведення їхнього бізнесу. А серед  наближених князя є зрадник, який діє в інтересах галицьких боярів та плете інтриги проти князя та його рідних.


Бюджет фільму


Суму кошторису команда не розкрила, проте зазначила, що він не має перевищувати того, що стрічка може зібрати в українському прокаті. "Фільм повинен окупитися", – зазначив Тарас Химич.

Робота триває уже чотири місяці. Роль короля Данила виконає Олександр Алексєєв, Анну, дружинуи Данила – Мирослава Полатайко-Гусак, Хана Батия – Ренат Хайрулін, Василька, брата Данила – Юрій Вихованець, Єфросинію, мати Данила – Мирослава Рачинська, Гордія Мстиславовича – Олег Сікиринський, магістра Бруно – Віктор Лафарович.

Зараз споруджують містечко для зйомок, планують його завершити до кінця вересня. Його локацію також поки що тримають в таємниці. Триває підготовка до масових бойових сцен, до яких залучать понад п’ятдесят осіб.


Локації зйомок


Основною локацією буде замок, який зараз спеціально споруджують для цього фільму у співпраці з архітекторами "Львівської політехніки". Він буде схожим на типові зразки європейської архітектури ХІІІ століття. Також зйомки будуть відбуватися у Львові (біля церков на Підзамче), у Галичі (зокрема, біля церкви святого Пантелеймона), частково у Києві, Чернігові, можливо, у Любліні.

Стрічку планують зняти приблизно за 8-9 місяців.

Джерело: tvoemisto.tv.

Дивись ще:

До уваги абітурієнтів: у Львові можна поступити на три інноваційні ІТ-програми

Візуалізація: яким буде дитмайданчик на площі Святого Юра

Взяли старт: як у Львові сортують сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах