Що зміниться: аліменти нараховуватимуть по-новому

Новина - Події - Що зміниться: аліменти нараховуватимуть по-новому

Новина - Події - Що зміниться: аліменти нараховуватимуть по-новому

Події
13 липня 2017 13:57

Із 8 липня набирає чинності закон, який передбачає зміни у вітчизняне законодавство щодо системи нарахування аліментів на дітей після розлучення батьків.

Мінімальний розмір виплат збільшили з 30% до 50%. Якщо розмір доходів невідомий, батько або мати має заплатити 50% від прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку: від 713 грн – для дітей до 6 років, від 888 грн – для дітей від 6 до 18 років, інформує Пошта.

Якщо доходи відомі – розмір аліментів становить чверть заробітку. На двох дітей сума може бути збільшена до 1/3 заробітку, на трьох дітей і більше – до 50%. Верхня межа – 10 прожиткових мінімумів на дитину певного віку, тобто 14-18 тис. грн.

Вимагати виплати має право той з батьків, хто проживає з дитиною. У Сімейному кодексі прописали, що аліменти є 100-відсотковою власністю дитини. Тобто той, хто платить, має право вимагати фінансовий звіт по кожній витраті. Судові тяганини скоротили до трьох днів – протягом цього часу суд має визначити точну суму виплат. До уваги беруть не лише офіційну зарплатню, а й інші доходи, які зможе підтвердити стягувач аліментів.

Дивись ще:

До уваги абітурієнтів: у Львові можна поступити на три інноваційні ІТ-програми

Візуалізація: яким буде дитмайданчик на площі Святого Юра

Взяли старт: як у Львові сортують сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах