Дивись візуалізацію: у Львові планують реконструкцію Галицької площі

фото: ЛМР

фото: ЛМР

Події
25 липня 2017 17:39

У Львові планують реконструювати Галицьку площу, розташовану в центрі міста. Наразі львівські архітектори та урбаністи розробили попередню концепцію реконструкції, яка передбачає звуження проїжджої частини, розширення тротуарів та облаштування зелених зон. Запропоновану концепцію винесуть на громадські обговорення.

"Наразі є ідея, запропонована архітекторкою Ольгою Криворучко і командою Urbanideas на замовлення управління охорони історичного середовища. Поки що це не є готовий проект, це лише дослідження – автори опитали перехожих, дослідили рух пішоходів, автомобілів тощо і запропонували дуже цікаві ідеї", – розповів ZAXID.NET головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

За його словами, зараз Галицька площа хаотична і незатишна. "На площі змішались продавці квітів, МАФи, фонтан, потоки людей. Тут не комфортно нікому", – наголосив Чаплінський.

Відтак, автори концепції запропонували звузити проїжджу частину та поворот з Галицької площі на вул. Князя Романа. "Звісно, автомобілісти обурюватимуться через звуження дороги. Але насправді зараз тут все заставлено автомобілями, які паркуються, як завгодно, і ці смуги для проїзду не працюють. Фактично ми просто приберемо паркування, а смуги для проїзду залишаться такими, як і були. Паркуватися ж можна на вул. Валовій на платному паркінгу", – зазначив головний архітектор Львова.

Планується, що звуження дороги дозволить розширити тротуар на розі Галицької площі та вул. Князя Романа. "На куті з’явиться можливість посадити дерева і створити невеликий громадський простір", – додав Чаплінський.

Також концепція передбачає розширення посадкового майданчика біля зупинки громадського транспорту та облаштування смуги для громадського транспорту в напрямку з просп. Свободи на Соборну площу.

Дивись візуалізацію: у Львові планують реконструкцію Галицької площі фото

На площі звузять дорогу і розширять тротуари

Разом з тим, головний архітектор наголосив, що це лише ідея, яку винесуть на громадські обговорення.

Коли саме реконструюватимуть Галицьку площу, наразі не відомо, проте це відбудеться не раніше наступного року.

Дивись ще:

Червоні крісла, зелена трава: як оновили Lviv Film Center 

Коли та на скільки: у Львові зросте вартість проїзду в трамваях 

Дізнайся: де у Львові вимикатимуть світло в середині серпня 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах