Будьте обережні: вірус Коксакі вже у Львові

фото з сайту Католицький Оглядач

фото з сайту Католицький Оглядач

Події
04 серпня 2017 14:39

Вірус "брудних рук", як ще називають Коксакі, – не іноземна хвороба, він давно є в Україні, зокрема у Львові, кожного року,  розповіла  y коментарі Варіантам  львівський лікар-епідеміолог Наталія Тімко.

Лікар запевнила, що Коксакі  можна підхопити навіть на дитячому майданчику, особливо у спеку.  

"Якщо бачить мама, що гуляє в пісочниці дитина, яка має висипання, то варто відійти трошки далі", – порекомендувала вона.

Передається вірус повітряно-крапельним шляхом.

Коксакі можна захворіти, як купаючись у басейні, так і розмовляючи із зараженою людиною. Основні симптоми: головний біль, діарея, висока температура, поганий апетит, біль у м'язах, нудота, а також висип на тілі, що з'являється в ротовій порожнині, на руках, ногах та сідницях.

"Ентеровірусною інфекцією кожного року хворіє величезна кількість львів’ян, незалежно від віку. Захворювання є, але, наразі, ми не бачимо зростання кількості заражених, тобто немає спалаху, тому львів’янам боятися абсолютно немає чого", – заспокоює Наталія Тімко.

Аби зберегти себе та своїх дітей від вірусу, лікар-епідеміолог радить мити руки після туалету, перед їжею, після відвідування громадських місць та вулиці. Вживати воду тільки гарантованої якості або прокип’ячену. Також купаючись в річках та озерах, варто уникати місць, де робити це заборонено.

Нагадаємо, нещодавно сім’я українських відпочивальників привезла з турецького курорту небезпечний ентеровірус Коксакі. Постраждали не тільки дорослі, а й двоє маленьких дітей. 

Дивись ще:

Буде гроза: синоптики оголосили у Львові штормове попередження 

"Спеціальний режим": через спеку львівські трамваї і тролейбуси їздитимуть по-новому 

Вивертай кишені: у Львові вдвічі підвищили ціни за вивезення сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах