Колапс: у Львові не вистачає близько 120 водіїв трамваїв

Новина - Події - Колапс: у Львові не вистачає близько 120 водіїв трамваїв

Новина - Події - Колапс: у Львові не вистачає близько 120 водіїв трамваїв

Події
04 жовтня 2017 14:26

У Львові не вистачає близько 170 водіїв електротранспорту – 120 водіїв трамваїв та 50 водіїв тролейбусів. Аби виправити ситуацію, ЛКП "Львівелектротранс" планує відкрити школу водіїв громадського транспорту.

"Львівелектротранс" відчуває гострий брак кадрів. Зараз нам не вистачає 120 водіїв трамваїв та 50 водіїв тролейбусів", – розповів під час наради у Львівській міськраді 4 жовтня директор ЛКП "Львівелектротранс" Михайло Сидорович.

Щодня на маршрути у Львові виїжджають близько 70 трамваїв та 50 тролейбусів. Збільшити кількість електротранспорту на маршрутах, за словами Сидоровича, не дозволяє брак водіїв. "У нас є транспортні засоби, але немає, кого на них посадити", – сказав він.

Зазначимо, що кількість водіїв не дорівнює кількості трамваїв і тролейбусів на лінії, адже водії працюють позмінно, тож на один трамвай або тролейбус необхідно кілька водіїв.

Щоб покращити ситуацію, "Львівелектротранс" хоче відкрити власну школу, у якій навчатимуть водіїв громадського транспорту. "Зараз завершуємо оформлення пакету документів, щоб відкрити школу водіїв трамваїв, тролейбусів та автобусів", – зазначив Михайло Сидорович.

Додамо, що днями про критичну нестачу водіїв заявили і автобусні перевізники. За словами голови Львівської обласної організації профспілки працівників автотранспорту Юрія Кривенка, наразі лише на міських автобусних маршрутах Львова бракує близько 180 водіїв.

Дивись ще:

Безкоштовно: у Львові прочіпують 5 тисяч домашніх собак 

Субсидії по-новому: що потрібно знати львів'янам 

"Гарячий" жовтень у Львові: День Еклерів, Свято Шоколаду та Золотий Лев 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах