Яйця, свинина, птиця: що подорожчало на Львівщині у вересні

фото з сайту dakwatuna.com

фото з сайту dakwatuna.com

Події
12 жовтня 2017 16:25

Ціни на споживчому ринку Львівської області у вересні 2017 року порівняно з попереднім місяцем підвищились на 1,6% (в Україні – на 2%), з початку року – на 8,9% (в Україні – на 10,2%),  повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

У Львівській області у вересні 2017 року порівняно з серпнем 2017 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,4%. Найбільше подорожчали яйця (на 27,8%). У середньому на 3,9% підвищились ціни на м’ясо та м’ясопродукти: свинина подорожчала на 6,8%, яловичина – на 3,8%, птиця – на 3,7%. На 3,1–1,1% підвищилися ціни на хліб, молоко, м’які сири, вершкове масло, манні крупи. Водночас, у середньому на 6,3% подешевшали овочі, на 1,8% – фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби зросли на 2,2%, у тому числі: алкогольні напої – на 2,4%, тютюнові вироби – на 1,9%. Зростання цін у житлово-комунальній сфері на 0,3% відбулося головним чином за рахунок збільшення вартості послуг з утримання та ремонту житла (на 0,4%).

Одяг і взуття подорожчали у середньому на 7,4% за рахунок сезонного підвищення цін на осінньо-зимовий асортимент товарів. Зокрема, взуття подорожчало на 12,3%, одяг – на 4,2%. У сфері транспорту приріст цін становив 1,6%. На 31% збільшилася вартість проїзду у міському транспорті. Паливо та мастила подорожчали на 1,9%. Разом з тим, на 4,7% подешевшав проїзд у міжміському поїзді.

Послуги освіти подорожчали на 10,1%, а саме: середньої – на 19,9%, вищої – на 11,8%. На 2,7% зросла вартість навчання на курсах іноземних мов.

Дивись ще:

Нова хвиля: СБУ попереджає про можливу масштабну кібератаку 

Ідея на мільйон: на Львівщині придумали, як відвертати масштабні пожежі 

Тебе шукають: львівська молодь зможе реалізувати свої стартап-проекти 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах