Порушення прав: омбудсмен буде судитись через сюжет про 12-річну львів’янку

Новина - Події - Порушення прав: омбудсмен буде судитись через сюжет про 12-річну львів’янку

Новина - Події - Порушення прав: омбудсмен буде судитись через сюжет про 12-річну львів’янку

Події
19 жовтня 2017 15:08

На думку Уповноваженої з прав людини, телеканал "Інтер" у ток-шоу "Стосується кожного" порушив права 12-річної дівчинки з Борислава Тетяни Лучишин, яка у вересні народила дівчинку Діану.

Омбудсмен просить Національну раду з питань телебачення і радіомовлення перевірити "Інтер" і відреагувати на порушення, а також не виключає судового позову проти каналу в інтересах постраждалої дитини. Про це, посилаючись на коментар представниці Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Оксани Філіпішин, пише "Детектор медіа".

На думку пані Філіпішиної, під час ток-шоу були порушені права неповнолітньої,зокрема, Конвенції ООН про права дитини та Закону України "Про охорону дитинства".

"Також, поведінка журналіста, який допитував неповнолітню дитину в ефірі. Під час ток-шоу,  на наш погляд, ведучий допустив порушення журналістської етики і виконував роль  слідчого. Він ставив запитання, які зазвичай озвучує слідчий: хто це робив, скільки разів робив, у якій обстановці, наодинці чи хтось був удома, а ти кричала чи не кричала, а ти кликала на допомогу чи ні, а скільки разів це відбувалося?.. Це є неприпустимими речами", - зазначає Оксана Філіпішина.

Нагадаємо, що 17-го вересня стало відомо про те, що у львівському пологовому будинку №1 12-річна школярка народила дівчинку 2,5 кг і зростом 48 см. За інформацією видання Високий замок, батьком новонародженої дитини є її 18-річний юнак, який проживає по сусідству. Сама ж породілля із багатодітної сім’ї, в якій семеро дітей.

А згодом, 12-річна школярка разом із своєю мамою взяла участь у телевізійному шоу “Стосується кожного”, яке виходить на телеканалі "Інтер". Під час ефіру оприлюднили результати тесту ДНК, який провели, аби визначити батька дитини, яку народила шестикласниця Тетяна Лучишин з Борислава.

Дивись ще:

Заміна паливу: на Львівщині побудують ще дві електростанції 

Готуйте гроші: мінеральна вода в Трускавці стане платною

Слідом за Бабкіним: у Львові під загрозою зриву ще три концерти 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах