1020 гривень: львівська поліція почала штрафувати за паркування на місцях для інвалідів

фото з сайту Факти - ICTV

фото з сайту Факти - ICTV

Події
27 жовтня 2017 10:13

У перший день дії нових штрафів за паркування на місцях для водіїв з інвалідністю патрульна поліція Львова провела спеціальне відпрацювання. Упродовж дня працівники поліції оштрафували сімох порушників. На кожного із них винесли постанову із штрафом у 1020 гривень. Це – мінімальне покарання, передбачене законом. Найвищий штраф – 1700 гривень.

За законом, не менше 10% місць на парковках призначені для людей з інвалідністю. Користуватися ними можуть водії, що мають відповідне посвідчення та розпізнавальний знак на машині. Патрульні поліцейські визнають, що водії, які порушують це правило, часто уникають відповідальності.

"З власного досвіду кажу, що таких порушників є дуже багато. Але якось не вистачало можливості дочекатись їх, бо люди заходять в супермаркети, і це займає багато часу", – розповіла старша інспекторка патрульної поліції Львова Тетяна Сорока.

Штраф поліцейські виписують на місці. Оскаржити постанову можна у керівництва патрульної поліції або в суді впродовж десяти днів. Оплатити штраф треба впродовж двох тижнів – інакше сума зросте удвічі. У разі, якщо водія-порушника нема на місці, працівники поліції тепер мають право евакуювати його автомобіль на штраф-майданчик.

Нагадаємо, від четверга, 26 жовтня, в Україні почав діяти закон, прийнятий Верховною радою 22 червня цього року. Відповідно до нього, штраф за паркування на місцях для людей з інвалідністю зріс майже у чотири рази – з 465 до 1700 гривень.

Джерело: zaxid.net

Дивись ще:

Зелена енергетика: на Львівщині відкрили сонячну електростанцію 

Яка причина: у центрі Львова з рейок зійшов трамвай 

Фото дня: у Львові виявили дитячий майданчик на даху 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах