"Ми це робимо кожного дня": уклоністів ловили також на "Шуварі" і у закладах "Локаль"

Новина - Події - "Ми це робимо кожного дня": уклоністів ловили також на "Шуварі" і у закладах "Локаль"

Новина - Події - "Ми це робимо кожного дня": уклоністів ловили також на "Шуварі" і у закладах "Локаль"

Події
06 листопада 2017 16:05

 4 листопада, у проїзді Крива Липа у Львові працівниками військового комісаріату було вручено 12 повісток ухильникам від служби. Про це сьогодні, 6 листопада, під час прес-конференції повідомив головний військовий комісар Львівської області Олександр Тіщенко, інформує Львівський портал.

За його словами, у Кривій Липі проводилась не "облава", а розшук осіб, що ухилялися від військової служби під час призову.

"Ці заходи проводились чотирма жінками-військовослужбовцями, які працювали на комп’ютері із програмою “Призов” із представниками військового комісаріату та трьома представниками поліції-жінками… Ніякої “облави” у провулку Крива Липа не було. Такі заходи проводяться у нас щоденно", – розповів він.

Військовий комісар наголосив: у провулку Крива Липа працювала патрульна поліція, яка і повідомила військкомат про те, що  там перебуває юнак-ухильник. Після цього представники обласного військкомату разом із поліцією затримали ще 11 ухильників.

"Патрульна поліція має наші списки. Ними проводиться операція "Мігрант" – вилучають людей, що незаконно перебувають на території України. Під час проведення таких заходів поліцією було виявлено громадян. Вони їх кинули по базі наших ухильників, і виявилося, що ці люди є ухильниками від військової строкової служби. За словами їхніх батьків, вони перебувають за кордоном, або батьки не знають, де вони перебувають. Але ці люди є у Львові: вони ходять по закладах, відпочивають, коли інші повинні за них служити", – пояснив О. Тіщенко.

Він наголосив: жодні права хлопців порушені того вечора не були. Також заперечив військовий комісар і те, що військові намагались потрапити до одного із нічних клубів.

"Цей випадок стався з 22 до 23 години, і не було порушено прав громадян. Їм виписали повістки, і відпустили. Нікого не затримували, жодних військових у бронежилетах, у касках і масках не було. Крива Липа перекрита не була. Це були заходи щодо розшуку громадян на строкову військову службу", – сказав він.

“Є протокол, де підтверджено, що районною призовною комісією, де є головою один із заступників голови ЛОДА, було  прийняте рішення по місту Львову, бо тут найбільше ухильників, розшукати і доставити призовників. Нічого протизаконного не було зроблено представниками військового комісаріату”, – сказав О. Тіщенко.

Такі заходи, зазначив Олександр Тіщенко,  у Львові проводяться щоденно:

"Йде розшук і доставка призовників, які ухиляються від призову. Після указу Президента "Про призов громадян на строкову військову службу" громадянин, кому виповнилося від 18 до 27 років, зобов’язаний за повісткою явитись у військкомісаріат. У разі, якщо він не отримав повістку, він зобов’язаний з’явитися у військовий комісаріат на медичну комісію".

У військовому комісаріаті подивовані тим, що суботня подія викликала резонанс.

"Не обирали ми Криву Липу. Перед тим були такі заходи проведені і на "Шуварі", у закладах "Локаль", але ніхто не підняв ажіотажу. У Кривій Липі, мабуть, потрапили не на того, на кого треба", – вважає О. Тіщенко.

Він уточнив, що три чоловіки, яких "впіймали" на "Шуварі", вже відправлені у військо. У "Локалі" розшукові заходи ще проводяться. Загалом подібні розшукові акції будуть тривати до 28 листопада – кінцевого терміну призову. Загалом на Львівщині цього призову мають набрати 700 чоловік.

Як відомо, уночі з п’ятниці на суботу військові влаштували облаву на студентів у провулку Крива Липа у Львові. Нацполіція "відхрестилася"  від дотичності до цих подій, а губернатор Львівщини поставився до цього схвально.

Дивись ще:

Вночі: у Львові влаштували облаву на студентів

Спочатку — армія, потім — клуби: Синютка прокоментував облаву на уклоністів у Львові

Військовий комісар: "У Кривій Липі не було ніякої облави"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та  в Телеграм

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах