За грати: львівського держвиконавця засудили за хабар

Новина - Події - За грати: львівського держвиконавця засудили за хабар

Новина - Події - За грати: львівського держвиконавця засудили за хабар

Події
13 листопада 2017 09:25

За вимагання хабара у громадянки, яка незаконно обшила балкон загального користування металопластиковими конструкціями, засудили на п’ять років позбавлення волі старшого державного виконавця Личаківського відділу виконавчої служби. Про це йдеться у вироку Галицького райсуду Львова, винесеного 2 листопада.

У серпні 2013 року державний виконавець вимагав у мешканки Львова хабар у 8 тис. грн. за те, що не виконуватиме рішення суду щодо демонтажу металопластикових конструкцій із балкона загального користування в будинку № 14 на вул. Митрополита Липківського, які вона встановила незаконно. У цьому будинку громадянка проживає разом зі своїми батьками.

Пізніше виконавець повідомив господарів помешкання, що для завершення виконавчих проваджень, пов’язаних із демонтажем обшивки балкона, йому необхідно сплатити 3,5 тис. грн, далі суму хабара він зменшив до 3,2 тис. грн.

Службовець погрожував громадянці штрафом та арештом майна у разі, якщо вона відмовиться дати хабар.

У вересні 2013 року, коли жінка прийшла у кабінет службовця, він повернув до неї монітор свого комп'ютера, де було написано "на стоянці стоїть чорна машина", що означало, що їй потрібно туди піти. Жінка вийшла на вулицю і підійшла до машини, який дистанційно відкрився, і сіла в авто. Потім до неї підійшов невідомий і жестами показав їй залишити гроші і вийти з авто. Вона поклала гроші на сидіння водія і вийшла.

У суді, виконавець свою провину не визнав і пояснив, що вказану суму грошей громадянка принесла до нього в кабінет, щоб оплатити необхідні офіційні платежі. Він не зміг пояснити, яким чином гроші виявилися в його машині. Повідомив, що ключі від неї були у його колеги, якого він нібито опросив закрити автомобіль.

У суді колега обвинуваченого підтвердив, що вийшов, щоб закрити машину і ні про які гроші він нічого не знає.

У той же час жінка і її батьки підтвердили факт вимагання у них хабара. Вимагання хабара також підтвердили і матеріали оперативного документування правоохоронцями, які суд прийняв.

У підсумку, суд визнав винним державного виконавця за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу і засудив його до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Також суд позбавив його права обіймати аналогічні посади протягом двох років. Рішення може бути оскаржене в апеляційній інстанції упродовж 30 днів з дня оголошення вироку.

Дивись ще:

Конкурс скульптур,звіздарі, різдвяний фестиваль: чим дивуватиме цьогорічний Різдвяний ярмарок у Львові 

Переглянули 27 мільйонів: мультфільм львівських аніматорів став шалено популярним у США 

Що обрати: огляд найцікавіших подій вихідних у Львові 

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах