На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів

Новина - Події - На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів

Новина - Події - На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів

Події
21 листопада 2017 09:53
Автор: Тетяна Захарчук

У Львові розпочався перший в історії базовий курс підготовки військових капеланів для Збройних Сил України. Про це VG Львів повідомила прес-служба Національної академії сухопутних військ ім. П.Сагайдачного. 

Впродовж двох тижнів на базі академії сухопутних військ священики, які вже офіційно є військовими капеланами Збройних Сил України, навчатимуться основам військової справи, пройдуть військово-гуманітарну та військово-психологічну підготовки, а також матимуть змогу обмінятись досвідом капеланського служіння в підрозділах Українського війська. 

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 1На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 2

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 3

"Не випадковою є близькість та співпраця священнослужителів і військових. Ми дуже добре розуміємо один одного, адже ми об’єднані певними спільними ідеалами, зокрема служінню суспільству, народу та готовністю до самопожертви заради інших. Вважаю, що наша Академія дала свій позитивний поштовх, стала тією основою, на якій будувалася й будуватиметься надалі вся система роботи військових капеланів", – заявив начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 4

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 5

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 6

Впродовж першого тижня курсу у пункті постійної дислокації Академії його учасники ознайомляться з особливостями душпастирської опіки в ЗС України, також з ними будуть проведені заняття з національно-патріотичної, правової та психологічної підготовок й низки військових дисциплін.

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 7

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 8

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 9

На війну у рясі: у Львові розпочали підготовку військових капеланів фото 10

Другий тиждень військові капелани проведуть у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки видового військового вишу, де в польових умовах візьмуть участь у практичних заняттях, які призначені для ознайомлення зі специфікою військовою діяльності. Це, зокрема, тактика, інженерна, топографічна та вогнева підготовки, тактична медицина. Хоч самі священнослужителі не будуть вчитись застосовувати справжню зброю, проте вони повинні зрозуміти особливості діяльності військових підрозділів, де виконуватимуть свої функціональні обов’язки. Слухачам курсу, на думку його розробників та організаторів, необхідно навчитись не лише надавати духовну підтримку воїнам, але й, до прикладу, бути в готовності сховатись у разі ворожого обстрілу, витягнути поранених з поля бою, надати їм невідкладну домедичну допомогу.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Полетіли: відомий лоукост відкриває рейс у Львів з Лондона

Сиди вдома: якою буде погода у Львові на цьому тижні 

Програма: як на Львівщині відзначатимуть річницю початку Революції Гідності

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах