Безкоштовно та анонімно: коли і де у Львові можна зробити експрес-тест на ВІЛ

Новина - Події - Безкоштовно та анонімно: коли і де у Львові можна зробити експрес-тест на ВІЛ

Новина - Події - Безкоштовно та анонімно: коли і де у Львові можна зробити експрес-тест на ВІЛ

Події
29 листопада 2017 17:41

1 грудня, у п'ятницю, коли світова спільнота відзначає день боротьби зі СНІДом, біля ТЦ "Форум" у Львові кожен охочий зможе безкоштовно пройти анонімний тест на ВІЛ у мобільній амбулаторії. Про це VG Львів повідомила прес-служба Львівської облдержадміністрації.

Мобільна амбулаторія працюватиме з 13:00 до 16:00. Окрім цього на площі перед торговим центром волонтери розповсюдять серед перехожих перехрещені червоні стрічки та інформаційні матеріали з питань профілактики ВІЛ.

Також у "Планеті Кіно" громадськості продемонструють фільм "Сто двадцять ударів серця у хвилину" покликаний привернути увагу до проблем людей із ВІЛ. 

Як розповіла головний лікар Львівського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Мар’яна Служинська, нині на обліку у центрі перебуває понад 3 тисячі пацієнтів з діагностованою ВІЛ-інфекцією. Більшість – це люди, які інфікувались статевим шляхом. 

"Ми закликаємо всіх і кожного в кого були епізоди ризикованої поведінки обстежитись на ВІЛ-інфекцію. Ми бачимо сьогодні, що пересічний громадянин боїться прийти до нас в Центр СНІДу обстежитись на ВІЛ. В суспільстві існують стереотипи, які ми хочемо заперечити. ВІЛ-інфекція є хронічним захворюванням, яке не призводить до смерті і ВІЛ-інфіковані особи можуть жити повноцінним життям, працювати, народжувати здорових дітей, і за рахунок доступу до ретровірусної терапії можуть себе ані в соціальному, фізичному та медичному аспекті не обмежувати", - наголосила Служинська.

Пройти обстеження на ВІЛ можна у Львівському обласному центрі з профілактики та боротьби зі СНІДом, а також в районних поліклінічних відділеннях, як у Львові так і в районах області.

ДИВИСЬ ЩЕ:

У львівському дитсадку прокоментували випадок щодо шприца з ВІЛ інфекцією

У львівському дитсадку хлопчик вколовся шприцем з ВІЛ

У Львові з'явився пам’ятник померлим від СНІДу

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах