Отримай відповідь: чи закриватимуть школи у Львові на карантин

Новина - Події - Отримай відповідь: чи закриватимуть школи у Львові на карантин

Новина - Події - Отримай відповідь: чи закриватимуть школи у Львові на карантин

Події
16 сiчня 2018 18:06

У міській раді Львова відбулось позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, під час якого обговорили ситуацію щодо ускладнення епідемічної ситуації у місті у зв’язку з кором.  Про це VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Комісія прийняла рішення обмежити проведення заходів за участю дітей. Однак про припинення навчання у школах чи дитячих садочках не йдеться – їх на карантин не закриватимуть. 

"Закриття шкіл не приведе до радикального покращення. Єдине, що може допомогти – це вакцинація, адже діти, що сьогодні зареєстровані, як захворілі, до школи не ходили", – наголосив начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб.

Також, аби зменшити і припинити розповсюдження інфекції, комісія прийняла рішення організувати проведення медичними працівниками навчальних закладів ранкового огляду дітей з метою виявлення осіб з ознаками захворювання респіраторними інфекціями та кором і недопущення їх до навчального процесу.

У суботу, 20 січня, для зручності батьків працюватимуть кабінети щеплень у закладах охорони здоров’я. 

Нагадаємо, з початку 2018 року у Львові зареєстровано 76 випадків інфекції кору по первинному діагнозу, з них 47 – це діти до 17 років. Кількість хворих у грудні 2017 року та першої половини січня 2018 року свідчить про різке погіршення ситуації щодо захворюваності на кір і розцінюється як спалах цієї інфекції. Більшість хворих – невакциновані діти.

Дивись ще:

Не захворій: Україну накрила епідемія кору

Дізнайся: у якому районі Львова ситуація з кором найгірша

Нова жертва: кір знову атакував львів'ян

Новини України та світу 16 січня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах