Нововведення: сім-карти українців прив'яжуть до паспортних даних

Новина - Події - Нововведення: сім-карти українців прив'яжуть до паспортних даних

Новина - Події - Нововведення: сім-карти українців прив'яжуть до паспортних даних

Події
28 лютого 2018 10:16

За дев’ять місяців в Україні розпочнуть по-новому реєструвати користувачів телеком-послуг. Абонентам доведеться надавати свої дані мобільним операторам. Це можна буде зробити як віддалено, за допомогою електронного підпису, BankID, так і написавши заяву на папері. Процедура буде добровільною, наголошують її ініціатори. 

У заяві необхідно буде вказати свої особисті дані: крім імені та прізвища, серію і номер паспорта та ідентифікаційний код, а також свій номер телефону або особовий рахунок. Для юросіб – адресу реєстрації, код ЄДРПОУ та рахунок або номер.

Автори нововведення переконані: чим більше абонентів зареєструється, тим менше шансів буде у шахраїв. 

"Наприклад, шахраї користуються тим, що мобільні телефони використовують для ідентифікації в банківській сфері. Якщо номери будуть прив’язані до певної людини, то цей ризик можна буде мінімізувати", – розповів повідомляє finance.ua експерт з телекомунікацій Роман Химич.

Як запевняють оператори, реєстрація добровільна. При цьому про купівлю нових стартових пакетів за паспортом не йдеться. Вони будуть продаватися як і раніше.

Якщо абонент не зареєструється, то не зможе користуватися тими послугами, які вимагають ідентифікації за номером мобільного.

Експерти зазначають, що особливих ризиків для користувачів після реєстрації немає. "До ідентифікації вдаються як в країнах Євросоюзу, так і інших країнах Заходу, але там роблять акцент на тому, щоб персональні дані абонентів нікуди не передавалися", – розповів експерт з інформаційної безпеки Геннадій Гулак.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Дзвони, не соромся: куди львів’янам скаржитися на слизькі тротуари

Дізнайся: як подзвонити на "гарячу лінію" Львова з мобільного

Львів'ян закликають телефонувати при проявах расизму та комунізму: куди саме

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах