Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних магазинів у Львові

Магазини вінтажного одягу та речей у Львові

Магазини вінтажного одягу та речей у Львові

Дозвілля та їжа
29 березня 2018 17:00
Автор: Анна Голішевська

У Львові є не так багато місць, де початківець - колекціонер, чи просто любитель речей  "з історією" може знайти для себе щось цікаве. Але все ж, вони є. VG Львів зробив добірку найцікавіших,  раритетних та антикварних магазинів міста.


Правда, Б

Як називають себе самі керівники крамнички: "це — матьора галерея-батярня".

Крамничка-галерея  вражає кількістю дивакуватих речей. Тут вишукують та виробляють: одяг, прикраси, кераміку, художнє шкло та метал, живопис та скульптуру, книжки та музику. А також можна без перешкод знайти музичні інструменти - дримби та варгани. Окрім власних "hand-made" робіт, у магазині можна знайти низку раритетних речей.

Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото

Адреса: вул. Вірменська, 30

Телефон: (097)-058-79-56

Фейсбук

 


Barsky embroidery


Магазин вінтажного одягу у Львові, який позиціонує себе як етно-тренд студія. Тут можна придбати вироби ручної роботи: вишиванки, сукні, плахти та спідниці з унікальними орнаментами. В студії представлений одяг як сучасних, так і митців минулого. 

Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 1

Адреса: вул. Івана Франка, 14

Телефон: (067)-969-19-90

Фейсбук
 


Gothic hall


Антикварний магазин в самісінькому центрі старого міста, розташований в музеї історії. Магазин може похизуватися великою кількістю раритетних речей, антикварних аксесуарів, старовинних кишенькових годинників, меблів, монет, ікон, ваз та ін. Тут  також можна знайти старовинні ювелірні прикраси: брошки, браслети, запонки, персні, кулони, ланцюжки та намисто.
 

Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 2


Адреса: вул. пл. Ринок, 6

Телефон: (032)-23-56-990

 


Retro Plaza


Антикварний магазин у центрі міста, в  якому можна знайти ледь не все на світі: починаючи зі столітніх книг і  закінчуючи старовинними металевими пристроями для витискання капсул з мисливських гільз. Цікаво, що магазин має власний сайт, за допомогою якого можна здійснити купівлю онлайн та навіть перейти до розділу "аукціон" (якщо захочеться поставити ставку або наглядати за іншими). 

Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 3

Адреса: вул. староєврейська, 24

Телефон: (097)-344-3454

Сайт
 


Leopolis Antiques 


Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 4


"Leopolis Antiques" пропонує і купує антикварні вироби: меблі, картини, годинники, ювелірні прикраси, нагороди, військову атрибутику, монети, столове срібло, колекційні листівки, фарфор, карти, гравьюри, книги, бронзові вироби та ін. 

Адреса: вул. Лесі Українки, 35

Телефон: (067)-260-81-86
 


Ампір


Магазин здійснює роздрібний продаж меблів, світильників і аксесуарів, які постачають з різних куточків світу: Нідерландів, Франції, Бельгії та Італії. Салон має в наявності антикварні та нові меблі, годинники й картини спеціально для колекціонерів, або любителів речей з особливою історією.

Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 5

Адреса: Лісова 7

Телефон: (067)-670-17-29
 


Антиквар


Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 6


Магазин спеціалізується на продажі раритетної порцеляни, картин, меблів, годинників, монет, годинників та багато іншого. Асортимент магазину збагачують ретро столики, стільці та  ексклюзивні дубові шафи. 

Адреса: вул. Лесі Українки, 8

Телефон: (067)-975-64-94
 


Шатлен


Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 7


На вітринах ”Шатлен” представлені предмети посуду, особистого вжитку, меблі і прикраси 19-20 століття, а також твори художників різних епох і цікаві ювелірні вироби: як раритетні, так і сучасні. Магазин займається в першу чергу продажем і скупкою антикваріату: старовинного посуду і предметів сервірування столу з фарфору, срібла та мельхіору, декору, годинників. Його також вирізняє наявність великої кількості антикварних і сучасних виробів мистецтва: ікон, живопису, графіки, скульптури, ювелірних прикрас та біжутерії. 

Адреса: вул. Федорова, 11

Телефон: (032)-235-47-47
 


Львівський вернісаж


Львівський вернісаж вже давно є справжнісінькою візитівкою Львова. І завдячує він своїй появі тутешнім художникам, які першими почали виставляти тут свої роботи на продаж. А вже потім, до них долучилися майстри інших творчих ремесел. Хоч і  в більшості сьогодні тут працюють посередники та перекупники, які часто продають речі, виготовлені на промисловій основі, тут досі можна знайти раритетні елементи сервізу, вази, монети та одяг. 

Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 8


Адреса: вул. Театральна


Ринок біля Федорова


Книжковий ринок біля Федорова теж є яскравою ізюминкою міста. Тут можна знайти практично все: ось тобі дитячі іграшки, а ось — раритетна література. Сформувався стереотип, що біля пам'ятника першодрукаря Івана Федорова продають лише вживані книги, але це не так. Продавці, здебільшого пенсіонери, на розкладачках, кам'яних мурах і просто на землі викладають вживані книги та журнали, радянські значки, платівки та касети. Найдешевшу книгу можна купити всього за гривню, рідкісну - за кілька тисяч. Продавці самі шукають книги на пунктах прийому макулатури або їм приносять львів'яни.  Саме сюди йдуть в першу чергу колекціонери, аби придбати книгу 18-19 століття. Вигадка чи ні, але звідси ніхто не може вийти із порожніми руками. 
 

Де шукати раритет: ТОП-10 вінтажних  магазинів у Львові фото 9

Адреса: вул. Федорова, 13


ДИВИСЬ ЩЕ:

Від "хренівки" до "штруделєвої":10 львівських закладів, де можна випити настоянки

Львів згори: ТОП панорамних ресторанів міста

ТОП -10 концептуальних закладів Львова для тих, кого не здивуєш "Криївкою"

Весь Львів: гід туриста

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

 

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах