Ліпше лляна торбинка: у Львові хочуть запровадити податок на пакети

У Львові пропонують замінити поліетиленові пакети лляними торбинками

У Львові пропонують замінити поліетиленові пакети лляними торбинками

Події
24 березня 2018 12:55

Депутати Львівської міської ради зареєстрували проект звернення до Верховної Ради України з пропозицією оподатковувати використання поліетиленових пакетів та впровадити обов’язкову альтернативу для них у торгових мережах.

Як зазначила авторка пропозиції, депутатка Львівської міськради Ірина Оршак, вироби з пластику є однією з найбільших екологічних проблем світу, адже вони розкладаються в землі сотні років та наносять шкоду екосистемам, повідомляє 032.ua.

З метою зменшення генерування сміття та його впливу на навколишнє природне середовище, до Податкового кодексу й ЗУ “Про державний бюджет України” пропонують внести зміни й встановити місцевий або загальнодержавний податок на поліетиленові пакети.

Пропонується також напрацювати відповідний екологічний закон або внести зміни до закону "Про відходи", щоб визначити механізми, які регулюватимуть виконання нововведень.

Депутати Львівської міськради висунули й ідею зобов’язати торгові мережі та об’єкти пропонувати альтернативу поліетиленовим пакетам у вигляді екр-пакетів з паперу, картону, джуту, льону, зі швидким терміном розкладання тощо.

ДИВИСЬ ЩЕ:

З двох частин: у Львові презентували проект сміттєпереробного комплексу

Дізнайся: де у Львові виділили землю під завод із переробки сміття

Взяли старт: як у Львові сортують сміття

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах