Барабанщикам у центрі не місце: де і коли у Львові можна послухати вуличних музик

Новина - Події - Барабанщикам у центрі не місце: де і коли у Львові можна послухати вуличних музик

Новина - Події - Барабанщикам у центрі не місце: де і коли у Львові можна послухати вуличних музик

Події
03 квiтня 2018 15:27

У Львові затвердили Концепцію організації вуличних виступів у громадських місцях міста. Про це  VG Львів повідомила прес-служба Львівської міськради.

Як розповіла директорка департаменту розвитку Львівської міської ради Наталія Бунда, концепція визначає, коли і яку музику можна грати на вулицях Львова та на яких саме інструментах.

Тепер вуличні музиканти повинні подавати заявки через Центр надання адміністративних послуг, або в електронному вигляді на сайті. В заявці музиканти повинні вказати репертуар, час та інструменти, на яких хочуть грати. Потім комісія розглядатиме кожну заявку: у разі позитивного рішення, вуличні музиканти зможуть виступати на вулиці, а у разі негативного – ні.

"У місті дуже багато людей, які повернулися зі сходу, і не усім подобається російська музика, що часто виконується у неадекватному стані. Тому Концепція буде унеможливлювати конфлікти. Щоправда виконавчі органи міста і  до цього працювали над даним питанням. Зараз ми створили робочу групу і працювали над тим, щоб створити інструмент, який би регулював співпрацю міста і вуличних музикантів. Адже ця музика – це не лише конфліктне питання, а й окраса Львова, яка робить його неповторну атмосферу", – розповіла член робочої групи, депутатка міськради Юлія Хомчин.

Приблизно за два тижні у Львові вуличні музиканти зможуть грати лише у спеціально відведених місцях:

На площі Ринок (лише біля криниць-фонтанів). Інструментальна музика (без використання духових та ударних інструментів і звукопідсилювальних пристроїв). З 16:00 до 22:00 (робочі дні), з 12:00 до 22:00 (вихідні).

Вулиці, прилеглі до площі Ринок у ареалі, обмеженому вул. Підвальною, вул. В. Винниченка, вул. Валовою, вул. І. Гонти, вул. Театральною, просп. Свободи. Інструментальна музика (без використання ударних інструментів). З 16:00 до 22:00 (робочі дні), з 12:00 до 22:00 (вихідні).

За межами вищезгаданих території дозволене музичне виконання всіх видів музики (з врахуванням норм рівня шуму, згідно з законодавством України) з 12:00 до 22:00.

Наявність відповідних дозволів у музикантів контролюватиме муніципальна варта.

За словами Хомич, це практика, яку проходять всі туристичні міста. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Музика Львова: Топ-5 вуличних музикантів, які варті уваги

На Дні вуличної музики у Львові лунав хіт Nirvana [ВІДЕО]

На фестивалі "Музика у старому Львові" влаштують 3D шоу на тлі Домініканського собору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах