Як підписати декларацію з лікарем: покрокова інструкція

Новина - Події - Як підписати декларацію з лікарем: покрокова інструкція

Новина - Події - Як підписати декларацію з лікарем: покрокова інструкція

Події
12 квiтня 2018 13:06

1 квітня в Україні стартує система підписання декларацій із лікарями первинної ланки. Алгоритм вибору лікаря та підписання декларацій прописаний в документі "Порядок вибору лікаря, який надає первинну медичну допомогу".

Покрокова інструкція:

Як підписати декларацію з лікарем

Як підписати декларацію з лікарем

1. Оберіть медзаклад і лікаря. 

2. Зверніть увагу, що заклад, у якому працює обраний вами лікар, має бути підключеним до системи "Електронне здоров’я". Уточніть цю інформацію у реєстратурі або в лікаря. Також ви можете перевірити це самостійно за цим посиланням: https://goo.gl/MLAuRR.

3. Візьміть паспорт, податковий номер і мобільний телефон і прийдіть в обрадний заклад. Якщо ви підписуєте декларацію з педіатром чи сімейним лікарем для дитини, то візьміть також свідоцтво про народження дитини.

4. Зверніться у реєстратуру. Там вам підкажуть, де можна підписати декларацію і нададуть список лікарі.

5. Ваші дані та контактний телефон внесуть у систему "Електронне здоров‘я". Це зробить уповноважена особа закладу ПМД: в різних медзакладах це може бути або реєстратор, або медсестра, або лікар.

6. Декларації вносяться в електронну систему – не буде жодних бланків, форм або печаток. Після введення даних ви отримаєте СМС з кодом для підтвердження номеру телефону.

7. Уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи "Електронне здоров‘я" примірник декларації для перевірки. Уважно перевірте усі свої дані.

8. Якщо все правильно, уповноважена особа медзакладу роздруковує із системи "Електронне здоров‘я" ще один примірник декларації. Обидва примірники декларації мають бути ідентичними й без помилок. Один із примірників залишається у вас, інший – у медзакладу.

6. Уповноважена особа медзакладу накладає електронний цифровий підпис працівника юридичної особи на декларацію та надсилає її в систему "Електронне здоров‘я". Готово! 

Коли медичний заклад автономізується та укладе договір з Національною службою здоров’я, гроші за ваше обслуговування в обраного лікаря держава сплачуватиме до медичного закладу.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Медреформа в дії: у комунальній поліклініці Львова чоловік отримав чек за медогляд

Дочекалися: в Україні скасували талони на запис до лікаря

Наказ МОЗ – не для нас: у Львові відмовилися скасовувати талони на прийом до лікаря

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах