Через вузькі двері: у Львівському перинатальному центрі звільнили чотирьох лікарів

Новина - Події - Через вузькі двері: у Львівському перинатальному центрі звільнили чотирьох лікарів

Новина - Події - Через вузькі двері: у Львівському перинатальному центрі звільнили чотирьох лікарів

Події
24 травня 2018 17:14

Призначений три тижні тому виконувач обов’язків директора Львівського обласного клінічного перинатального центру Ігор Потапов звільнив з роботи головну лікарку центру Ларису Янів, її заступника Ігоря Прокопіва, а також двох завідувачів відділеннями – Василя Перцовича та Ігоря Ковальчука. 

У наказі Потапова причиною звільнення вказано те, що лікарі "самоусунулись від спостереження за здійсненням ремонтно-будівельних робіт ЛОКПЦ".

Через вузькі двері: у Львівському перинатальному центрі звільнили чотирьох лікарів фото

Як розповів один зі звільнених лікарів, заступник головного лікаря з медичної частини Ігор Прокопів, звільненню передував візит 22 травня до перинатального центру групи обласних чиновників на чолі з головою Львівської облдержадміністрації Олегом Синюткою, під час якої з’ясувалося, що двері у приймальному покої надто вузькі, а приміщення рентген-кабінету і центрального стерилізаційного відділення взагалі неправильно облаштовані.

За словами Прокопіва, адміністрація лікарні неодноразово звертала увагу будівельникам на ці недоліки, проте їх так і не усунули. При цьому і Олег Синютка, і його заступники неодноразово інспектували хід реконструкції перинатального центру у 2016-2018 роках.

"В ході проведення перевірки (22.05.2018, 07:10) вищевказані недоліки нарешті були помічені губернатором. Паном Синюткою О.М., в присутності усіх осіб, що були на нараді, Ірині Микичак доручено підготувати перелік лікарів керуючих підрозділами, яких потрібно звільнити, озвучивши наступне: "Чи завідуючі не бачили недоліки? Чи вони сліпі? А сліпий лікар працювати не може", - розповів zaxid.net лікар Прокопів.

Того ж дня чотирьох керівників ЛОКЦП було звільнено.

Директорка департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак підтвердила факт звільнення чотирьох лікарів ЛОКЦП. 

"Їх звільнили не за огріхи будівельників, а за те, що вони не здійснювали зі сторони лікарні моніторинг за тим, що там відбувається, як будується. Те, що Ігор Прокопів написав, що вони неодноразово зверталися, не відповідає дійсності", - заявила Микичак.

Усі звільнені лікарі підтвердили, що мають намір звернутися з позовами до суду про відновлення на роботі.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Тимчасово: Львівський перинатальний центр отримав нового керівника

Породіль поки що не приймає: Порошенко відкрив у Львові перинатальний центр

Зустрічаємо лелеку: у який день тижня найчастіше народжуються діти на Львівщині

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах