З Днем народження, Гітлере: розпочався суд за позовом звільненої львівської вчительки

Новина - Події - З Днем народження, Гітлере: розпочався суд за позовом звільненої львівської вчительки

Новина - Події - З Днем народження, Гітлере: розпочався суд за позовом звільненої львівської вчительки

Події
26 червня 2018 13:02

У Шевченківському районному суді Львова відбулося перше засідання у справі про поновлення на роботі вчительки історії школи №100 та депутатки Львівської міськради Мар’яни Батюк. Під час слухання справи суддя Дарина Глинська розкритикувала підготовку позивачки до засідання і розглянула клопотання директора школи, повідомляє zaxid.net.

На засідання суду Мар’яна Батюк, яку звільнили з роботи через допис про Адольфа Гітлера, не прийшла. Її представник – юрист Юлій Рудницький повідомив суду, що Мар’яна Батюк перебуває у Вроцлаві. 

Представники відповідача – школи №100 та третьої особи – управління освіти Львівської міськради на засідання суду не прийшли. Водночас директор школи №100 Василь Титар надіслав суду заяву, у якій просить відкласти судове засідання через те, що він перебуває у відпустці до 19 серпня і не встиг укласти договір із адвокатом.

Суддя Дарина Глинська оголосила перерву у розгляді цієї справи через клопотання Василя Титара. Також її здивувало, чому позивачка не долучила директора школи третьою особою у справі і порадила Юлію Рудницькому зробити це.

Наступне засідання суду у цій справі призначено на 2 серпня.

Нагадаємо, зранку 20 квітня Мар'яна Батюк поширила на своїй сторінці у Facebook привітання з днем народження Адольфа Гітлера.

Згодом Батюк заявила, що скандальний пост з привітанням Адольфа Гітлера з днем народженням на її сторінці поширила не вона. Вчителька написала новий допис, де заявила, що вважає Гітлера злочинцем. У Львові розпочали розслідування щодо вчительки, яка привітала Гітлера.

25 квітня директор школи №100 вручив Мар’яні Батюк наказ про звільнення з роботи зі школи №100 та трудову книжку. Батьки вийшли на мітинг у підтримку вчительки. Мар'яна Батюк подала позов проти школи і мерії.

ДИВИСЬ ЩЕ:

З приватної колекції: у Львові відкрили виставку про дивізію СС "Галичина"

Мамонти повертаються: львівські музейники готують сенсаційну виставку

На яких старовинних реліквіях присягають львівські депутати і мер

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах