Погром у ромському таборі під Львовом: суд відхилив апеляцію підозрюваного в організації нападу

Засідання Пустомитівського суду. Фото Вікторії Балицької

Засідання Пустомитівського суду. Фото Вікторії Балицької

Події
05 липня 2018 15:18

Апеляційний суд Львівської області розглянув апеляцію від арештованого 20-річного Андрія Тички, якого вважають організатором нападу на ромський табір біля Львова. 

Адвокат затриманого Іван Яцишин просив суд замінити тримання під вартою без права внести заставу на домашній арешт, на поруки батьків або під особисте зобов’язання, повідомляє zaxid.net.

"Особа вину визнала в тій частині, де є вчинення хуліганських дій. І в принципі слідству буде сприяти, не перешкоджати. Людина кається і змісту вчиняти будь-які неправомірні дії в нього більше немає. Речові докази зібрані по справі. Не бачу необхідності тримати його під вартою", – прокоментував адвокат підозрюваного у нападі Іван Яцишин.

Затриманому інкримінують хуліганство та умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб. Після нарадчої кімнати колегія суддів залишила рішення суду першої інстанції без змін.

"Враховуючи, що підстави, які були для обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, продовжують існувати, ми ініціювали питання про збереження даного запобіжного заходу щодо підозрюваного", – сказав прокурор Юрій Матлах.

Засідання у справі ще одного підозрюваного – Ярослава Пужила перенесли на понеділок, оскільки до суду через хворобу не прийшов його захисник. Сьогодні у суді розглянуть ще чотири апеляції від підозрюваних у нападі.

Нагадаємо, під час нападу, який відбувся в ніч на неділю, 24 червня, на вул. Трускавецькій, вбили 24-річного рома, а ще трьох поранили. Поліція відкрила провадження за фактом вбивства, хуліганства, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та порушення рівноправності громадян через расову належність. Поліція затримала групу львівських школярів. Суд обрав запобіжний захід двом львівським школярам, що напали на табір ромів. Аваков заявив про причетність Росії до нападу на ромський табір під Львовом.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Погром у ромському таборі під Львовом: що розповідають про нападників вчителі і однокласники

Копав криївку: на Львівщині у саморобній хатинці загинула дитина

Небезпечні ігри: на Львівщині дитина загинула у вигрібній ямі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах