Пірнай у воду: де у Львові та області офіційно дозволено купатися

Де покупатися у Львові

Де покупатися у Львові

Події
20 липня 2018 15:15

У Львові налічується понад 82 водойми, проте офіційно купатися не можна у жодній із них. Про це повідомляє Громадське радіо.  

"Передовсім водойми не відповідають вимогам і не мають медичних та рятувальних служб" – розповіла начальниця відділу екології і природних ресурсів департаменту містобудування міськради Наталя Михайлюк.

"Наше комунальне підприємство проводить щоквартальний моніторинг водойм. Відбираємо проби води. По хімічному аналізу водойм, які розташовані у парках, однозначно є перевищення гранично допустимих концентрацій хімічних елементів. Тобто за перший квартал цього року є незначне перевищення елементу заліза", — повідомила Наталя Михайлюк.

Водний об’єкт повинен мати паспорт підводної частини пляжу, акт водолазного обстеження дна й карту вимірювання його глибини. І це лише частина переліку. Попри те, що більшість озер цього не мають, львів’яни все одно там купаються. Найпопулярніші місця – Піскові озера й водойма в Горіховому гаю. Поруч із озером в Горіховому гаю на деревах прикріплені оголошення із надписом – "Купатися — заборонено". 

Ще одне популярне місце для відпочинку — Левандівське озеро. Минулого року тут облаштували міський пляж із велодоріжками, еко-бруківкою і чистим піском. Хоча пляж є, купатися не можна. Немає медичної і рятувальної служби. Наталя Михайлюк каже, що планують виправити цю ситуацію, а також привести до ладу ще дві водойми.

"Цього року з фонду охорони навколишнього природного середовища виділено 200 тисяч на водойму, яка розташована на Погулянці і 627 тисяч виділено на Франківську районну адміністрацію, там є водойма на вулиці Кульпарківській, 139. Там збираються покращити благоустрій і технічний стан водойми", — сказала Наталя Михайлюк.

Єдине місце, де офіційно дозволено купатися в межах міста – два озера в Брюховичах поряд зі Львовом. Тут є все необхідне, втім, вхід платний — наразі 30 гривень. Для дітей до восьми років — безкоштовно. За окрему плату можна орендувати шезлонги, парасольки й навіть альтанку із мангалом.

 Схожа ситуація і в області – купатися можна лише у п’ятнадцяти водоймах, більшість з яких – платні. "В Дрогобицькому районі два озера – одне поблизу села Модричі, інше поблизу села Майдан. У Жовківському районі — озера поблизу Волі Гамулецької та села Майдан. Золочівський район – міський став.  Миколаївський район – пляжі на озері поблизу станції Задорожнє. Перемишлянський район – міський став у місті Перемишляни і озера поблизу сіл Стрілки та Коростне. Пустомитівський район – озера поблизу міста Пустомити, Старого села і Давидова. Яворівський район – водойма поблизу села Верещиця", — повідомив начальник відділу департаменту з питань цивільного захисту населення Львівської облдержадміністрації Володимир Кравцов.

ДИВИСЬ ЩЕ:

На природу: бази відпочинку поблизу Львова

Де поплавати біля Львова: ТОП озер і баз відпочинку

Візуалізація: у Львові відновлять Пелчинський став

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах