Від околиць до центру: за скільки зараз можна купити квартиру у Львові

За скільки можна купити житло у Львові

За скільки можна купити житло у Львові

Події
11 липня 2018 18:07

Агент з продажу нерухомості Мирослава Переходько розповіла, що ціни на квартири вторинного ринку нерухомості Львова в червні поточного року не змінилися, в порівнянні з попереднім місяцем. У 80% випадків купівельний попит спрямований на одно- і двокімнатне, а в 20% - на трикімнатне житло. Найчастіше клієнти купують квартири в новобудовах. Багатоквартирні будинки старого житлового фонду залишаються менш затребуваними серед покупців.

Найбільшим попитом користується житло з ремонтом. У більшості випадків клієнти не хочуть самостійно займатися оздоблювальними роботами, тому можуть заплатити більше, але придбати готовий об'єкт. Квартирами з чорновою обробкою цікавляться покупці, які хочуть проводити ремонт за своїми уподобаннями.

За даними агентств нерухомості, затребуваними вважаються житлові багатоквартирні будинки, розташовані біля об'єктів соціальної інфраструктури і транспортної розв'язки. При цьому 70% покупців звертають увагу, наскільки зручно добиратися від будинку до місця роботи.

Власники житла готові торгуватися при продажу. Розмір знижки становить в середньому 3% від вартості об'єкта. Коли ціна на квартиру відповідає стартовою ринкової, продаж триває кілька місяців. Якщо вартість житла перевищує ринкову, експозиція займає півроку. Саме стільки часу знадобиться продавцеві квартири за завищеною вартістю, щоб змиритися з реальною ринковою ціною і знизити її.

У червні поточного року найбільш популярними серед покупців залишаються житлові багатоквартирні будинки, розташовані в Галицькому та Франківському районах Львова.


Житло у новобудовах


Житло в багатоквартирних нових житлових комплексах Львова затребуване серед молодих сімей і покупців середнього віку. Найчастіше клієнти цікавляться квартирами в новобудовах економ-і комфорт-класу.

Пріоритетними серед покупців вважаються здані багатоквартирні житлові комплекси.

"80% клієнтів купують житло у введених в експлуатацію новобудовах. Покупці не довіряють будівельним компаніям і побоюються затримки здачі об'єкта. Квартирами в споруджуваних багатоквартирних будинках цікавляться клієнти, мета яких купити об'єкт максимально вигідно", - розповіла Мирослава Переходько.

У більшості випадків покупці купують недороге одно- і двокімнатне житло, розташоване на середніх поверхах житлових комплексів. Мінімальний попит зафіксований на об'єкти, розташовані на останніх поверхах.

Перед покупкою квартири клієнти вивчають рейтинг будівельних компаній, щоб вибрати надійного забудовника.


Ціни на квартири в будинках старого житлового фонду


У червні 2018 року житло в багатоквартирних будинках старої споруди Львова користується меншим попитом серед покупців, в порівнянні з новобудовами. За словами агента з продажу нерухомості Сергія Шаферовского, низький інтерес клієнтів до об'єктів старої споруди пояснимо відсутністю на їх території розвиненої інфраструктури.

Приблизно 80% покупців звертають увагу на тип зведення багатоквартирного будинку. Такі клієнти віддають перевагу цегляним об'єктам. Покупці не хочуть проживати в будинках панельної споруди через їх ненадійну тепло- і звукоізоляцію. Для 20% клієнтів не важливо, з яких будівельних матеріалів зводився об'єкт.

Перед покупкою житла на вторинному ринку покупці цікавляться актуальною базою нерухомості. Ті, хто не можуть купити, вважають за краще орендувати квартири.

Середні ціни пропозицій продажу квартир в будинках старого житлового фонду Львова в червні 2018 року:

Локація

Однокімнатна квартира, $ США

Двохкімнатна квартира, $ США

Трьохкімнатна квартира, $ США

Центр міста

28000-30000

32000-35000

40000-45000

Райони поруч з центром

27000-28000

30000-32000

35000-40000

Околиця міста

25000-26000

27000-30000

32000-35000

Ціни на покупку сучасних квартир на вторинному ринку нерухомості

Середні ціни пропозицій продажу квартир в новобудовах на вторинному ринку Львова в червні 2018 року:

Локація

Однокімнатна квартира, $ США

Двохкімнатная квартира, $ США

Трьохкімнатная квартира, $ США

Центр міста

40000-45000

50000-55000

60000-65000

Райони поруч з центром

38000-40000

45000-50000

55000-60000

Околиця міст

37000-38000

40000-45000

50000-55000

У вищенаведених таблицях зафіксовані середні ціни на квартири у Львові. Показники можуть відрізнятися, так як залежать від площі, типу планування і розташування об'єкта.


Який відсоток за свої послуги беруть ріелтори


У Львові середній розмір гонорару ріелтора складає від 3 до 5% від угоди. Послуги агента з оформлення угоди купівлі-продажу в 90% випадків оплачує продавець.

Який відсоток покупців купують квартиру в іпотеку в гривні

Ріелтори Львова розповіли, що купують квартири на первинному і вторинному ринках нерухомості в іпотеку не більше 7% покупців. Дана тенденція зрозуміла високими мінімальними процентними ставками річних, які пропонують банки міста на придбання житла в іпотечний кредит. У червні поточного року Райффайзен Банк Аваль надає клієнтам ставку від 17%, Приватбанк - від 17,9%, а Ощадбанк - від 19,99% в гривневому еквіваленті.


Який розмір завдатку беруть продавці квартир


На думку фахівців, продавці житла у Львові беруть з покупців завдаток в розмірі 4% від загальної вартості об'єкта. Для впевненості в тому, що власник виконає свої зобов'язання згідно задаточному договору, клієнти запевняють процедуру нотаріально.


Прогноз експертів


У липні 2018 року переорієнтація купівельного попиту у Львові не очікується. Найбільшим попитом серед залишаться квартири невеликої площі в зданих новобудовах. Зростання інтересу клієнтів на житло в споруджуваних багатоквартирних житлових комплексах не передбачається. Експерти повідомили, що ціни на квартири не змінюватимуться.

За матеріалами http://domik.ua

ДИВИСЬ ЩЕ:

Як покарають: у Львові подружжя здавало в оренду чужі помешкання

Проверено на себе: каково жить в смарт-квартирах и стоит ли вообще это пробовать

Леопарди, будиночок барбі та пшонка-стайл: добірка найбільш трешових зйомних квартир у Львові

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах