Одягайся, як у театр: Генконсульство Польщі у Львові ввело дрес-код для відвідувачів

Застереження щодо шортів на паркані Генерального консульства Польщі у Львові / Фото Анджеліки Кволік.

Застереження щодо шортів на паркані Генерального консульства Польщі у Львові / Фото Анджеліки Кволік.

Події
16 липня 2018 16:41

Генконсульство Польщі у Львові ввело дрес-код для відвідувачів. За словами перекладачки з Любліна Анджеліки Кволік, до установи заборонили заходити в шортах.

"У коротких штанях – не зайдете до святині правдивої та справедливої. Соррі, але це щось за межею дурощів! Ніхто в білизні ж не йде до консульства. А якщо б я потрапила в халепу, загубила документи і була б, власне, в шортах, то не зайшла б туди?… Розумію, костел, театр, ресторація з багатьма зірочками тощо, але консулят?" - обурилася Кволік, пише polukr.net.

На прохання пояснити таку вимогу в Генконсульстві Польщі відповіли, що це нормальна річ, яка має бути сама собою зрозуміла, адже до консульства слід одягатися так само, як у театр – відповідно.

"Пояснення очевидне: обмеження ввели з поваги до інституції та справ, які в ній вирішуються, а також поваги до іншої особи. Тобто з тих самих причин, з яких в театр не личить йти в купальнику чи спортивних штанах, а на уроках учні не жують гумки, чи під час розмови не тримається рук у кишені. Генконсульство знає, що нагадування цих елементарних норм збурило молодих користувачів соцмереж. Проте справа видається такою очевидною для переважної більшості осіб, які відвідують консульство, що ми вважали зайвим коментувати і пояснювати це питання. Водночас інформуємо, що в історії цього консульства не було такого, щоб хто-небудь, хто потребував консульської допомоги у непередбачуваній ситуації, звернувся, і щоб консул вказав на невідповідність одягу", - прокоментувала перший секретар і віце-консул Генерального консульства Польщі у Львові Катажина Солек.

ДИВИСЬ ЩЕ:

У Львові бійця АТО в камуфляжі не пустили в ресторан

Джинсам тут не місце: працівникам львівських ЦНАПів закуплять спецформу

Порівняй: скільки отримують працівники на Львівщині та у Польщі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах