Танці, бої і штурм фортеці: львів'ян кличуть на фестиваль "Ту Стань!"

Львів'н кличуть на фестиваль "Ту Стань!"

Львів'н кличуть на фестиваль "Ту Стань!"

Події
02 серпня 2018 10:10

З 3 до 5 серпня у селі Урич, Сколівського району Львівщини, проходитиме наймасштабніший український фестиваль середньовічної культури "Ту Cтань!".

За словами організаторів, особливу увагу цього року приділятимуть дітям, у їхньому розпорядженні буде фестивальна фортеця. Тут проводитимуть ігри, танці, розігруватимуть казку і влаштують дитячий штурм, повідомляє zaxid.net.

Молодь від 14 років зможе випробувати себе у бойовій школі. Тустанські воїни допомагатимуть опанувати техніки бою та різноманітні види зброї: від легких мечів до важких древок. Найвправніші учасники школи опісля зможуть взяти участь у двобої у лицарських обладунках та у нічному штурмі фортеці, разом із реконструкторами.

"Готуємо низку показових боїв. Уперше на власні очі можна буде побачити джостру – турнір, під час якого лицарі на конях змагаються за допомогою списів", – розповів очільник клубу "Чорна Галич" Ярема Іванців.

Територія фестивалю максимально репрезентуватиме життя середньовічного міста. Історичну атмосферу створюватимуть цехи ювелірів, іконописців і склодувів, ковалів, гончарів, книгописців. Учасники фестивалю зможуть придбати їх вироби та перейняти техніки на численних майстер-класах

Усіх відвідувачів також чекає віртуальна подорож над древньою фортецею. Компанія SoftServe розробила віртуальний тур над ландшафтом Урицьких скель із моделлю давньої фортеці. Люди у VR-окулярах на спеціальній наземній конструкції отримуватимуть відчуття польоту на дельтаплані, яким самостійно керуватимуть і зможуть детально обстежити особливості фортеці, адже для її відтворення використали креслення дослідника Михайла Рожка.

"Раніше SoftServe розробив мобільний додаток "доповненої реальності", який дозволяє відвідувачам заповідника "Тустань" побачити неіснуючу нині фортецю. Тепер ми створили дуже деталізований віртуальний тур. Головна мета цього туру не розважальна, а культурна, щоб у привабливий, сучасний спосіб долучити людей, особливо дітей до знайомства з цією спадщиною", – повідомив фахівець R&D департаменту компанії Микола Урсатій.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Літо у розпалі: куди піти у Львові в липні

Дивись мапу: на Львівщині розробили 12 маршрутів дерев’яними церквами

Пірнай у воду: де у Львові та області офіційно дозволено купатися

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах