900 вільних місць: у Львові завершилася перша хвиля зарахування дітей до дитсадків

У Львові завершилася перша хвиля зарахування дітей до дитячих садків.

У Львові завершилася перша хвиля зарахування дітей до дитячих садків.

Події
26 липня 2018 16:31

У Львові завершилася перша хвиля зарахування дітей до дитячих садків на 2018-2019 рік. Завідувачі зареєстрували 6339 заяв батьків. Про це повідомляє ZAXID.NET. Проте 914 батьків не скористалися правом на зарахування.

Вчора, 25 липня відбулись громадські слухання щодо удосконалення системи електронної реєстрації у дошкільних навчальних закладах Львова.

"Станом на 10 травня 2018 року в електронній черзі було 9335 заяв на зарахування дітей у дитсадки у 2018 році. Після їх перевірки 5 і 6 червня частина батьків отримали смс-повідомлення про те, що мають право на зарахування у так званій першій черзі, для чого упродовж 30 робочих днів необхідно було принести заяву та копію свідоцтва про народження дитини завідувачу обраного ДНЗ для реєстрації. 18 липня о 18:00 завершився прийом цих заяв. Дітей зареєстрували 6339 батьків, а 914 документи не подали", – розповіла представниця управління освіти Львівської міськради Наталія Клочко.

Вона зпевняє, що на ці місця зараз претендують ті батьки, діти яких не потрапили до першої хвилі зарахування.

За її словами, 23 липня в системі електронної реєстрації функція редагування. Батьки до 20 серпня включно можуть перереєструвати дитину у той садок, де є вільні місця. Інформацію про списки зарахованих та вільні місця у дитсадках у найближчі дні опублікують на електронних ресурсах управління та районних відділів освіти Львова.

Загалом до кінця 2018 року у дошкільні навчальні заклади Львова планують зарахувати 8400 дітей. Додаткові місця для 1200 дошкільнят створять шляхом відкриття 29 нових груп у приміщеннях, які реконструюють, та за рахунок перепланування приміщень, площею понад 50 м2 під спальні з триярусними ліжками. Проте ще 1400 дітей місцями у дитсадках не зможуть забезпечити. Вони зможуть піти у дошкільний заклад у наступні роки. За 2019-2020 роки буде відкрито ще 26 додаткових груп у дошкільних закладах Львова.

В управлінні освіти Львівської міської ради розробили проект удосконалення процесу реєстрації, до якого внесли низку пропозицій, напрацьованих спільно з громадськістю. У вересні його планують винести на громадське обговорення.

ДИВИСЬ ЩЕ:

З батутом і будиночком на дереві: у сквері святого Юра облаштують дитячий майданчик

Безкоштовно: у львівській Ратуші запрацювала дитяча кімната

"Вітерцем" по Львову: за яким розкладом курсує дитячий потяг

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах