"Викликає шкідливі асоціації": Львівський університет заборонив зйомки еротичного фільму у бібліотеці

Львівський університет заборонив зйомки еротичного фільму "Порядна львівська пані" у науковій бібліотеці

Львівський університет заборонив зйомки еротичного фільму "Порядна львівська пані" у науковій бібліотеці

Події
20 серпня 2018 17:09

Адміністрація Львівської національного університету ім. Івана Франка заборонила знімати сцени короткометражної еротичної трагікомедії "Порядна львівська пані" в університетській науковій бібліотеці, оскільки такі зйомки можуть зашкодити репутації університету.

З проханням про зйомки творці фільму звернулись до адміністрації ЛНУ ім. І. Франка в кінці липня. Коли там ознайомилися зі сценарієм майбутнього фільму, то з'ясували, що він, м'яко кажучи, суперечить рішенню Науково-методичної ради Наукової бібліотеки ЛНУ ім. І.Франка, яка у грудні минулого року вирішила давати дозволи на зйомку фільмів лише науково-популярного характеру, а також тих, що сприятимуть промоції Львівського університету і читання загалом.

"З огляду на те, що представлений сценарій фільму "Порядна львівська пані" не відповідає рекомендаціям науково-методичної ради, а також що окремі епізоди цього фільму представляють сховища історичних документів, давні книги тощо в далекому від академічного контексті і можуть викликати небажані і шкідливі для репутації бібліотеки та університету асоціації у проханні про зйомки кінострічки адміністрація Львівського університету відмовила", - розповів ZAXID.NET речник Львівського університету Олег Вівчарик.

Зйомки трагікомедії "Порядна львівська пані" режисерки Наталії Пасеницької стартували у Львові 14 серпня. Зйомки проходять на площі Ринок, поблизу Вірменської церкви, на вулиці Коперніка, у Львівській обласній клінічній лікарні тощо. Всі витрати на виготовлення фільму (995 тис. грн) фінасуються Держкіно.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Потрап у кадр: у Львові зніматимуть "Санта-Барбару"

Хизуватимуться тюнінгом: до Львова з’їдуться автомобілі з найнижчою "посадкою" у світі

"Вершки" літа: куди піти у Львові в серпні

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах