Уже на коліях: за яким маршрутом поїдуть перші німецькі трамваї у Львові

До Львова прибули ще чотири трамваї з Берліна.

До Львова прибули ще чотири трамваї з Берліна.

Події
23 серпня 2018 09:37

До Львова прибули ще чотири трамваї з Берліна. Кожен вагон, вартістю у понад 18 тисяч євро, проходить наразі розмитнення. За поставку відповідає німецька сторона.

першій партії було 6 трамваїв. Зараз заїхало ще 4 вагони. 27 серпня очікуємо ще 4", — розаповів речник "Львівелектротранс" Іван Бондар.

Частина берлінських вагонів, які привезли місяць тому до Львова, вже стоять на вузькій львівській колії. Механіки "Львівелектротрансу" зняли з них широкі візки і поставили на вужчі, повідомляє zaxid.net.

"На сьогоднішній день вже є перелаштовано два трамваї. Вони стоять на візках з вузькою колією львівською. Після технічної документації, яку надасть київський інститут, вони будуть готові до їзди на лініях міста Львова", — повідомив начальник вагоно-ремонтних майстерень "Львівелектротрансу" Андрій Калник.

Водій трамвая Ярослав Кирилюк підмітив, що таких опцій, які є у берлінських вагонах, у старих — не знайти: осучаснена система керування, кондиціонер, підгрів водійського сидіння, подача піску на колію одним дотиком взимку.

"Тут уже не треба піднімати і опускати пантограф по шнурку. Буває так, що в тебе і не вистачає сили ваги і ти на нього, як по канату лізеш. Суттєва різниця є. Тут все автоматично", — зазначив водій трамвая Ярослав Кирилюк.

Всі двері відчиняються, процес безшумний і надійний. Хоч сьогодні вагони можуть їздити третім трамвайним маршрутом — там, де немає підвищених платформ. Загалом до кінця цього року до Львова доставлять 30 вживаних вагонів Татра з Берліна.

Нагадаємо, прокуратура відкрила провадження через закупівлю 30 вживаних трамваїв для Львова. Однак, мер міста Андрій Садовий зазначив, що трамваї закуплено за європейською процедурою, а технічні питання — робочі і будуть врегульовані фахівцями.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Готівки не треба: стало відомо коли у Львові впровадять електронний квиток

Що зміниться: у Львові затвердили план розвитку громадського транспорту

Фото дня: до Львова прибули перші німецькі трамваї

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах