Дев’ятеро ще в лікарні: до Львова повернулися 35 туристів, що потрапили в ДТП у Польщі

До України повернулись люди, які постраждали в аварії в Польщі.

До України повернулись люди, які постраждали в аварії в Польщі.

Події
23 серпня 2018 17:51

До України повернулись 35 громадян, які постраждали в аварії поблизу Перемишля. Така інформація станом на сьогодні, 23 серпня. У лікарнях Польщі залишаються ще 9  постраждалих українців.


"Сьогодні до України повертається ще одна людина. Загалом тут вже 35 осіб. У Польщі залишилось сім туристів, які вже виписані, але бажали побути поряд з рідними. У лікарнях перебуває дев’ять постраждалих, з них одну виписують сьогодні, а трьом будуть робити операції впродовж чотирьох наступних днів", – повідомили у туристичній фірмі "Аккорд-тур".

Українцям, які залишились у Польщі та родичам постраждалих компанія компенсовує витрати на доїзд та проживання. Всі туристи були застраховані туроператором у страховій компанії "Провідна". У компанії розповіли, що про дорожньо-транспортну пригоду їх проінформували лише 20 серпня – через три дні після трагедії, повідомляє  Tvoemisto.tv.

"Незважаючи на це, ми виконали всю необхідно роботу і прогарантували оплату лікування постраждалих за півгодини після отримання інформації", – йдеться у повідомленні страхової компанії "Провідна".

Телеканалу ICTV повідомив про те, що страхова компанія затримує оплату медичних послуг для постраждалих українців. У департаменті маркетингу компанії "Провідна" розповіли, що станом на зараз покриття госпіталізації та оперативного лікування підтверджене.

"Це підтвердження означає, що лікарі вже повинні приступити до роботи. Так працюють всі медичні заклади світу по страхуванню тих, хто виїжджає за кордон. Сплата рахунків на лікування наших постраждалих відбудеться після отримання їх з медичних установ. Кожен клієнт був застрахований на 30 000 євро", – зазначили в компанії.

Нагадаємо, 17 серпня о 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої, що в гміні Бірча Перемишльського повіту в Підкарпатському воєводстві Польщі, та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб перебувають у лікарнях із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей.

Водій автобуса переконував, що коли побачив знак, який інформував про серпантини, їхав зі швидкістю 50-60 кілометрів за годину, а знаку про обмеження швидкості до 30 км/год він не помітив. 19 серпня польський суд арештував  водія. У разі доведення його вини йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Водій загинув: на Львівщині перекинувся "Фольксваген"

Жінка загинула: у Львові 18-річний водій збив сім'ю з дитиною

Відеофакт: на Сихівському мосту Львова автомобіль збив огорожу і повис на задніх колесах

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах