Знай наших: Львів лідирує у рейтингу результатів ЗНО

Львів лідирує у рейтингу зовнішнього незалежного оцінювання.

Львів лідирує у рейтингу зовнішнього незалежного оцінювання.

Події
27 серпня 2018 13:43

Львів лідирує у рейтингу зовнішнього незалежного оцінювання-2018 серед обласних центрів. Друге місце посів Тернопіль, піднявшись на чотири сходинки вище, порівняно із попереднім роком. На третьому місці — Київ.

Результати тестувань 117 тисяч випускників цього року розміщені у вільному доступі, повідомляє Терноград.

З 2008 року результати зовнішнього незалежного оцінювання — основний критерій відбору абітурієнтів до закладів вищої освіти в Україні. Обов’язковим предметом оцінювання є українська мова та література.

Знай наших: Львів лідирує у рейтингу результатів ЗНО фото

За останні 2 роки до списку обов’язкових також увійшли історія України або математика (на вибір). Решту предметів випускники обирають в залежності від того, яку спеціальність виберуть для вступу.

Зовнішнє незалежне оцінювання можна вважати універсальним критерієм оцінювання знань випускників, адже тести складаються анонімно та за умови відсутності підказок. У результаті система дозволяє аналізувати рівень підготовки випускників у масштабах міста, області чи всієї країни.

"Як бачимо, цього року перша трійка рейтингу дещо змінилася. Львів впевнено тримає лідерство, а Рівне та Івано-Франківськ втратили позиції. Їх посунули Київ та Тернопіль. Полтава також покращила результати і піднялася з 13 на 12 місце", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, VG Львів  склав перелік кращих шкіл Львова, діти яких показали найкращі результати з трьох обов'язкових для вступників предметів: українська мова і література, історія України та математика, та рейтинг найгірших шкіл міста, де найбільший відсоток дітей (більше 10%), які не змогли набрати мінімальної кількості балів (100) і не подолали поріг. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

На дні: 8 не найкращих вишів Львова

Пишайся: якi львiвськi вишi потрапили у ТОП найкращих

На якому місці Львів: оприлюднений рейтинг областей за підсумками ЗНО

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах