Приходь із пляшками: у Львові відновили питне джерело

У Львові відкрили джерело для містян.

У Львові відкрили джерело для містян.

Події
28 серпня 2018 10:58

У Львові відкрили джерело для містян. Усі львів’яни мають змогу користуватись джерелом, яке знаходиться на території майбутнього спортивного торгово-розважального центру "Спартак". Його відкриття запланували у березні 2019 року.

Джерело відкрили на День Незалежності, 24 серпня. Джерельна вода чиста та придатна для повсякденного споживання. На інженерію, водоочистку та оздоблення витратили понад 514 000 гривень, повідомляє tvoemisto.tv.

"Джерело було в дуже плачевному стані. Ми почали його чистити, але врешті прийняли рішення повністю відновити. Вода тут йде з артезіанської свердловини, яка була просвердлена ще в 60-х роках. Вода дуже чиста, спеціально робили аналіз. Стосовно хімічного аналізу, то, як сказала мені санстанція, кращої води у Львові немає", — розповів директор "Львівбудмакс-Інвест" Орест Макогоненко.

Такий вигляд мало джерело

Такий вигляд мало джерело

Зекономлені бюджетні кошти Шевченківська районна адміністрація скерує на благоустрій території та висадку дерев у районі. Також у міській раді виготовляють проект для ремонту вулиці Топольної, яка проходить поряд із майбутнім центром "Спартак". Там планують відкрити кінотеатр, спортивний клуб, ресторани здорового харчування, торгові зали та продуктовий гіпермаркет.

 "У департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівької міськради зараз розробляється проект капітального ремонту вулиці Топольної. І після реалізації буде проведено відповідні заходи озеленення", — повідомив заступник голови Шевченківської районної адміністрації Святослав Костяка.

 У другій черзі будівництва запланована багатофункціональна льодова арена, будівництво якої заплановано на початку 2020 року.

 "Це громадський проект, який буде відкритий для всіх – і взимку, і влітку. "Спартак" буде допомогати доглядати за ним, також долучатиметься і місцева влада. Цей проект і робився для того, щоб мешканці мали змогу користуватися цим джерелом", — розповідає співавтор проекту Олена Халілова. 

Приходь із пляшками: у Львові відновили питне джерело фото

Приходь із пляшками: у Львові відновили питне джерело фото 1

Приходь із пляшками: у Львові відновили питне джерело фото 2

Приходь із пляшками: у Львові відновили питне джерело фото 3

Приходь із пляшками: у Львові відновили питне джерело фото 4

ДИВИСЬ ЩЕ:

Візуалізація: у центрі Львова будують спортивні зони

Збирай гроші: у Львові будують новий житловий квартал

Криниця з левами: у Львові запрацював фонтан на Коперника

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах