Штрафуватимуть по фото: у Львові запрацюють інспектори з паркування

У Львові інспектори штрафуватимуть порушників паркування по фото.

У Львові інспектори штрафуватимуть порушників паркування по фото.

Події
21 вересня 2018 12:48

У Львові інспектори будуть штрафувати порушників правил паркування по фото. Сьогодні, 21 вересня, виконавчий комітет Львівської міськради надав інспекторам з паркування управління безпеки міста міської ради повноваження штрафувати водіїв, які порушують правила паркування та евакуйовувати автомобілі.

З 27 вересня, після того, як у дію вступить закон "Про реформування сфери паркування транспортних засобів", інспектори почнуть працювати по-новому. Вони будуть слідкувати, чи сплачують водії за паркування на платних паркінгах і чи не порушують правил паркування. Інспектор матиме право одразу ж викликати евакуатор або ж оштрафувати власника авто, якщо помітить порушення.

Кожен інспектор паркування буде мати планшет, за допомогою якого фіксуватиме порушення. Також він матиме портативний пристрій, на якому одразу ж друкуватиме повідомлення про порушення та постанову, повідомляє zaxid.net.

Після "вручення" постанови, порушник має сплатити штраф у касі банку, через картку або у терміні банку. Штраф за порушення правил паркування складатиме від 250 до 1000 гривень. У разі несплати водієм штрафу протягом 15 днів Центр безпеки міста звертатиметься до виконавчої служби. У майбутньому інспекторам з паркування планують закупити POS-термінали, аби порушники могли сплачувати штрафи на місці. Приймати готівку інспекторам з паркування заборонено, за це їх штрафуватимуть.

Як повідомив керівника міського управління безпеки міста Юрій Діль, наразі є близько 100 претендентів на посади інспекторів з паркування. З них мають відібрати до 15 людей, а з часом чисельність інспекторів збільшать удвічі.

Щоб стати інспектором з паркування слід мати юридичну освіту або бути випускником університету внутрішніх справ. Попередньо оголошена зарплата становитиме 4800 грн, а також премію 100% (разом 9 600 гривень).

Нагадаємо, Львів придбає чотрири евакуатори і 25 одиниць техніки для прибирання. У цей перелік входить техніка для посипання вулиць в зимовий період, в тому числі реагентами, тракторці та промислові порохотяги.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що зміниться: у Львові затвердили план розвитку громадського транспорту

Нові правила: де у Львові впровадили нову схему руху транспорту

Хто нас возитиме: у Львові завершився перший етап конкурсу перевізника

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах