Чому навчать: у львівських школах з’являться посібники з демократичної освіти

У школах Львова та області з’являться посібники демократичної освіти

У школах Львова та області з’являться посібники демократичної освіти

Події
27 вересня 2018 16:32

У школах Львова та області з’являться посібники з демократичної освіти, які дозволять школярам різного віку дізнатися, як дотримуватись демократичних прав в житті.

"Наш проект з самого початку був орієнтований на навчання директорів та вчителів шкіл. Станом на сьогодні, розроблено уніфіковані програми, завдяки яким інститут післядипломної педагогічної освіти вже включив ці програми в навчальні курси та здійснює підготовку вчителів. Крім того, за сприяння Ради Європи укладено та адаптовано для України перший посібники з освіти для демократичного громадянства", – розповіла керівниця швейцарсько-українського проекту "Розвиток компетентностей в Україні DOCCU" Наталія Протасова.  

Частина посібників вже надійшла у деякі школи, а решту доставлять найближчим часом. Ці книги надзвичайно гнучкі і можуть використовуватись і для першокласників, і для старшокласників. Такі посібники отримають всі школи Львова та області безкоштовно, повідомляє tvoemisto.tv.

За словами Наталії Протасової, особливістю цих посібників є те, що вони не є додатком для якось окремого предмету чи якогось класу, а є підручниками для життя.

"Будь-який матеріал з них можна застосувати на уроках чи виховних заходах. За їхньою допомогою можна пропагувати освіту для демократичного громадянства та освіту прав людини на будь якому уроці: фізика, хімія, українська мова чи математика", – зазначила Наталія Протасова.

Ці підручники мають допомогти школярам зрозуміти поняття громадянського суспільства, роль громадянина, його права та обов’язки.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Читайте електронні: коли львівські школярі отримають нові підручники

Не дзвони і не пиши: у місті на Львівщині школярам заборонили користуватися мобільними

Видаватимуть свідоцтво досягнень: львівським першокласникам змінили систему оцінювання

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах