Встигни придбати: у Львові з'явилась перша вакцина проти грипу цього епідсезону

У аптеках Львова з'явилась вакцина проти грипу цього епідсезону

У аптеках Львова з'явилась вакцина проти грипу цього епідсезону

Події
10 жовтня 2018 11:14

В аптеках Львова та області з’явилась вакцина проти грипу, який очікується цього епідемічного сезону в Україні. Вакцина "ДжіСіФлю" від трьох нових штамів грипу вироблена у Південній Кореї.

"Одна доза коштує 220 гривень. Львів отримав поки що менше тисячі доз на всю область. Однак, згодом очікується також доставка іншої вакцини французького виробництва – "Ваксігрип". Вона містить такі ж антигени, як "ДжіСіФлю" і додатково антиген вірусу грипу В", — розповіла головна епідеміологиня Львівщини Наталія Тімко.

За її словами, зараз – найкращий час вакцинуватись від грипу, адже повноцінний імунітет виробляється за два тижні. Проте ВООЗ рекомендує робити вакцину навіть тоді, коли вже є випадки захворюваності, за умови, що ви самі здорові. Тоді є шанс, що імунітет встигне виробитись і вакцинованому вдасться уникнути ускладнень від грипу, повідомляє Tvoemisto.tv.

"Щороку з обласного бюджету області виділяються кошти на закупівлю вакцини для окремих категорій громадян – це мешканці геронтологічних установ, діти з інтернатів, а також медичні працівники, які є у зоні підвищеного ризику. Цього року керівники медустанов теж планують закуповувати вакцину для працівників, проте поки що невідомо коли", – зазначила Наталія Тімко.

У Львові та у Львівській області кожного року від грипу вакцинуються понад чотирнадцять тисяч людей (з урахуванням тих, хто отримує вакцину централізовано). За словами медиків, така кількість вакцинованих дуже мала.

Протипоказаннями до вакцинації від грипу є дитячий вік до 5 років (особливо до 2-х років), вік понад 65 років, вагітність, цукровий діабет, хронічні захворювання серцево-судинної системи, легень та інші важкі хронічні захворювання.

Нагадаємо, у Львові за перший тиждень жовтня захворіло 2 413 осіб, з яких 1 271 дитина. У Мінздоров’я повідомляють, що вакцинація є найнадійнішим методом профілактики грипу та попередження важких ускладнень хвороби. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Маска чи респіратор: Супрун розповіла, як вберегтися від інфекційних хвороб

Сингапур, Мічиган і Колорадо: на Львів насуваються нові штами грипу

Як вберегтися: понад 2,5 тисячі львів'ян уже захворіли на ГРВІ

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах