Що зміниться: у Львові запрацювала центральна диспетчерська швидкої допомоги

У Львові запрацювала центральна диспетчерська

У Львові запрацювала центральна диспетчерська

Події
11 жовтня 2018 17:45

У Львові запрацювала центральна диспетчерська Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф в тестовому режимі. Вона прийматиме виклики з усієї області та має комунікувати з усіма бригадами швидкої медичної допомоги Львівщини.

"Тестовий режим означає, що працівники Центру відпрацьовують нові навички, вивчають умови, в яких працюватимуть щодня, щоб звикнути, навчитись комунікувати. Це також нові умови для наших виїзних бригад: вони мають смартфони зі спеціальним програмним забезпеченням – це новий спосіб обміну інформацією. Їм треба час, щоб навчитись реєструватись в системі, заповнювати форми, необхідні для роботи, вивчити, як подавати інформацію в центральну диспетчерську. Тому говоримо про тестовий режим, хоча диспетчерська вже фактично працює", – розповів Tvoemisto.tv директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Похмурський.

Диспетчерська буде працювати у цілодобовому режимі. А саме: контролюватиме та координуватиме рух машин швидкої допомоги, що обладнані GPS-системами. Володимир Похмурський зазначив, що до системи вже підключені Львів, Жовківський, Перемишлянський, Пустомитівський, Стрийський, Сколівський, Миколаївський, Новороздільський і Жидачівський райони Львівщини. Щотижня підключають по кілька районів. Відтак, якщо не буде непередбачуваних ситуацій, то 13 листопада мали би завершити процес. Наразі диспетчерська прийняла 61 виклик від громадян.

Смартфони, які отримують бригади швидкої допомоги перед виїздом, оснащені спеціальним програмним забезпеченням, що містить всі медичні протоколи та документацію медиків.

Нагадаємо, облаштування оперативно-диспетчерської служби на вулиці Пилипа Орлика, 6 у Львові коштувало 13,3 мільйонів гривень.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Що зміниться: до кінця року у Львові запрацює центральна диспетчерська "швидкої"

Подарунок зі США: Порошенко передав військовим 40 "швидких"

Якщо є вільна машина — приїдуть: у жовтні запрацюють нові правила виклику "швидкої"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах