Не відступає: на Львівщині 37 дітей захворіли на кір цього тижня

На Львівщині зафіксовано дев’ять спалахів кору

На Львівщині зафіксовано дев’ять спалахів кору

Події
19 жовтня 2018 16:38

З 15 до 19 жовтня на Львівщині зафіксовано дев’ять нових спалахів кору серед школярів та дошкільнят, які відвідують дитсадки. Кір діагностували у 37 дітей, з яких 19 госпіталізували.

Як повідомила лікар-епідеміолог львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко, за цей тиждень на кір в області захворіло на кір 186 осіб (149 дітей і 37 дорослих).

За її словами, 27 хворих дітей не мали щеплення від кору, повідомляє ZAXID.NET.

Два спалахи кору зафіксовано у Львові: у СЗШ №65 і дитячому садочку №57, а також у місті Самбір (школа № 1), три спалахи у Яворівському районі (в гімназії ім.Осипа Маковея, СЗШ № 2 і НВК у селі Вербляни).

Ще два спахали зафіксували серед школярів Перемишлянського району і один серед дітей дитячого садка у місті Глиняни Золочівського району.

Любомира Бойко зазначила, що станом на п’ятницю, 19 жовтня, хворих уже є 38, сім з яких госпіталізували. Із 38 хворих на кір учнів 22 не мали щеплення від кору.

Нагадаємо, минулого тижня на Львівщині було зафіксовано шість спалахів кору серед дітей різного віку. Найбільший – у селі Лапаївка Пустомитівського району, де захворіло 28 школярів.

Від початку року на Львівщині на кір захворіло майже 7000 осіб, серед яких 4681 дитина. Майже 80% дітей, що захворіли, не мали щеплення від кору. Цього року в області було й два смертельні випадки. Від ускладнень, спровокованих кором, померло двоє трирічних дітей.

Нагадаємо, кір – небезпечне і дуже заразне вірусне захворювання, ліків від якого не існує, а ускладнення цієї хвороби можуть призвести до смертельних наслідків. Діти і дорослі, які не отримали профілактичне щеплення, є у зоні ризику. Захистити від хвороби може тільки вакцинація. Вакцина, за словами головного епідеміолога Львівщини Наталії Тімко, на Львівщині є - хороша, європейська і в достатній кількості.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смерть від кору: стало відомо, що погіршувало стан дитини

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Понад 200 захворілих: на Яворівському полігоні — масштабний спалах кору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах