Не здала на зошити: на Львівщині дівчинці з багатодітної сім’ї заборонили сідати за одну парту з однокласниками

У Стрию Львівської області четвертокласницю відсадили від однокласників, бо її мама відмовилася купувати у вчительки зошити.

У Стрию Львівської області четвертокласницю відсадили від однокласників, бо її мама відмовилася купувати у вчительки зошити.

Події
30 жовтня 2018 16:33

У місті Стрий Львівської області четвертокласницю відсадили від однокласників, бо її мама відмовилася купувати у вчительки зошити. Про це розповіла мама скривдженої дівчинки Марія Лабусевич, пише "Обозреватель". 

"Хоча директор школи нам говорила, що ми не зобов'язані купувати додатковий матеріал, все одно вчителька знову закупила на цей рік зошити з усіх предметів і підручник за свої гроші. І ми знову повинні їх викуповувати у неї. Ми не захотіли. І ось тепер дитина страждає", - зазначила Лабусевич. 

Жінка виховує трьох дітей, одна з яких з особливими потребами. З чоловіком у розлученна. Богдана часто хворіє, тому доводиться пропускати навчання. Зошити для дочки мама відсканували, і тепер у неї є листочки. А підручником на уроці ділилися однокласники, хлопчики, які сиділи з нею поруч. 

"Але вчителька вирішила посадити Богдану одну посеред класу. Так, що ніхто поруч з нею не сидить. Дитина йшла зі школи і плакала, тому що донька відчуває себе ізгоєм у класі. Ми з бабусею навіть для неї казку придумали, що мовляв, вона королева, а це її королівство. Щоб хоч якось її заспокоїти... Вона все сприймає дуже болісно. Вчителька може крикнути в класі, а їй вже сняться жахи. Дитина не хоче ходити в школу, плаче. Від усіх шкільних концертів, виступів її усунули, хоча Богдана і в музичну школу ходить, і на шахи, й танцює", - розповіла мати. 

Парта Богдани стоїть окремо від парт інших дітей. Фото Facebook БАТЬКИ SOS

Парта Богдани стоїть окремо від парт інших дітей. Фото Facebook БАТЬКИ SOS

А ось у школі інша версія конфлікту. Там вважають, що рідні Богдани просто не хочуть водити дитину в школу і навіть нібито наполягали на домашньому навчанні. Але в навчальному закладі – проти цього. 

"За першу чверть Богдана була в школі тільки дев'ять разів. За п'ять днів мама принесла довідку, а інші дні? Ми просили, щоб дівчинка хоча б приходила на контрольні. Але вони хочуть, щоб вона не ходила, а їй ставили б оцінки. Але так не буває", - пояснила директор школи Лідія Стасенко. 

У школі запевняють, що пропонували Богдані перейти на індивідуальний графік, оскільки мама і бабуся не хочуть її водити, побоюючись, що вона захворіє і принесе додому вірус. Що стосується місця Богдани в класі, як стверджує директор, класний керівник вирішила переставити парту, тому що в класі було холодно. Мовляв, вона боялася, що дівчинку продме. "У нас немає опалення. У класі 18-19 градусів. Вчитель побоювалася, що дівчинку продує, тому переставила її парту. Хоча бабуся Богдани наполягала, щоб вона сиділа саме за цією партою і саме в одному місці", - підсумувала Стасенко. 

ДИВИСЬ ЩЕ:

Народила в 12 – від брата. Минув рік: як живеться наймолодшій мамі України

Хотіли замести сліди: у Львові старшокласники роздягнули другокласницю і наказали стрибати з даху

"Дитина п’ять годин стікала кров’ю": львівські лікарі прокоментували скандал у мережі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах