Чоловіки теж плачуть: скільки львів'ян потерпають від своїх дружин

Скільки львів'ян потерпають від насильства в сім'ї

Скільки львів'ян потерпають від насильства в сім'ї

Події
12 листопада 2018 13:32

Жертвами домашнього насилля у Львові та області стають не тільки жінки та діти, а й чоловіки. Від початку року на Львівщині постраждало — 63 чоловіків, повідомляють у мобільній бригаді 31 Львова та області.

У сім’ї одночасно можуть траплятись декілька видів домашнього насильства: фізичне, психологічне, сексуальне і економічне.

Психолог мобільної бригади Любов Малько зазначила, що зазвичай, ці  чоловіки потерпають від економічного і психологічного насильства. Коли людина потерпає від насильства, то у неї виникає два відчуття –  сором і вина. Жертва себе дуже погано почуває і зазвичай не звертається. Приходять вже у критичних ситуаціях: хтось когось б’є, вигнав з дому, пише Львівська газета.

"Один випадок був. Чоловік побудував будинок. Коли син одружився, то віддав будинок для його сім’ї. У них народилося двоє дітей. Дружина на роботі знайшла інший об’єкт для зацікавлення. До чоловіка дійшла ця інформація. Він почав жінку розпитувати, як вона до цього дійшла. А вона тоді взагалі виїхала з будинку і покинула його та дітей. Та згодом прийшла і почала його тероризувати: "або купляєш мені квартиру, або віддаєш половину будинку, бо я ж тобі дітей залишила". Діти теж хотіли з батьком залишитися жити", – розповіла керівник мобільної бригади 31 Галина Семенина.

Цей чоловік і його батько зі сльозами на очах розповідали, що до них постійно поліція приїжджає, бо жінка приходить і влаштовує скандали. Чоловік тримає все в собі і нічого їй не відповідає. А діти вже маму бояться і ховаються в будинку, коли вона приходить. Їхня справа вже у суді. Дідусь стоїть на тому, що це його будинок, де живуть внуки. Вже десь мало бути рішення суду на їхню користь. І цю жінку будуть позбавляти материнських права

Психолог Любов Малько зазначила, що діти, які на власні очі бачать насильство у сім’ї, можуть несвідомо копіювати таку поведінку в дорослому житті.

"Був у нас випадок, коли чоловік зателефонував і розповів, що він 18 років у шлюбі. У них з дружиною – 17-річний син. І тепер жінка його покинула, мотивуючи це тим, що він мало заробляє. Вона його постійно знецінювала, ображала, дозволяла зі своєю сестрою насміхатися з нього. Жінка не дозволяла бачитися з сином і налаштовувала його проти батька. Чоловіка – це дуже ранило. Жінка ще й будинок хотіла у нього відсудити. Хоча – це нерухомість його бабусі. Не давала йому розлучення. Це все тягнулося дуже довго. Цей чоловік три місяці був з нами", — розповіла вона.

Різниці з чиєї сторони проявляється насильство немає. Коли дитина живе в атмосфері насильства і постійного стресу, то це дуже негативно впливає на центральну нервову систему дитини. Вона бачить модель поведінки. Дитина стає або плаксива, або меланхолічна, або агресивна, або закривається в собі, або апатична.

Щоб допомогти дитині пережити це, можна звернутися до шкільного психолога. Також треба самому говорити, що є така ситуація, бо стереотипно вважається, що дитина мала і нічого не розуміє. Дитина розуміє і відчуває все. Вона любить обох батьків і хоче зберегти сім’ю.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Батькам на замітку: перелік медзакладів Львова, де з'явились кімнати матері та дитини

Замість парти — ліжко: в яких львівських школах призупинили навчання через кір

Львів-небезпечний: чоловіка, який хотів підірвати свою сім’ю, взяли під варту

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах