Замість парти — ліжко: в яких львівських школах призупинили навчання через кір

У львівських школах призупиняють навчання через кір

У львівських школах призупиняють навчання через кір

Події
09 листопада 2018 10:11

У чотирьох школах біля Львова призупинили навчальний процес. Навчання призупинили в школах Рудного, Лапаївки та у двох закладах Зимної Води через велику кількість хворих на кір.

Медики закликають дорослих і дітей вакцинуватися.

"У понеділок почався перший урок. Підійшла група батьків, які сказали, що в одному класі одразу захворіли 13 учнів. Це 1-А клас. Всього, ми пізніше дізналися, захворіло 17 учнів", – розповів zaxid.net директор школи №74 Михайло Юрків.

Хворіють і учні, і дошкільнята. У середу занедужали 32 учнів та п'ятеро дошкільнят. У місцевій амбулаторії кажуть, що за останні дні побільшало пацієнтів.

"Щеплення серед дитячого населення і серед дорослого збільшилося. Мами кожен день звертаються в амбулаторію для того, щоб провести вакцинацію", – розповіла завідувачка амбулаторії сімейної медицини Рудно Юлія Мокрик.

У Зимній Воді також призупинили навчання. Тут захворіли на кір 13 школярів.

"Переважно діти, які захворіли – учні першої школи. По другій школі в нас було тільки 2 випадки кору, слава Богу. На сьогоднішній день діти здорові практично", – розповів головний лікар Зимноводівської амбулаторії Роман Гонсьор.

"Частково люди щепляться, які мають інформацію, що щеплення – єдиний захист від інфекційних хворіб. Частково люди сумніваються. Але ми стараємося ті сумніви розвіяти, пояснити людям правильність вакцинації", – зазначила сімейна лікарка Зимноводівської амбулаторії Оксана Давидко.

Тимчасово призупиняють навчання і в сусідніх селах. У Лапаївці спалах кору почався ще 10 жовтня. 

"Ми випустили наказ, щоби не допускати нещеплених дітей в колективи. І це допомогло тим, що контактність зменшилася. І за цей час діти, які мали по одному щепленню – дуже багато прийшли, і ми за цей місяць щепили дітей", – розповів головний лікар Холодновідської амбулаторії Богдан Цісінський.

У селах Львівщини освітяни припиняють навчальний процес, щоб припинити розповсюдження захворювання, а от у Львові школи працюють. Тут кір підхопили 143 школярі і 20 дошкільнят.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смерть від кору: стало відомо, що погіршувало стан дитини

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Не відступає: на Львівщині 37 дітей захворіли на кір цього тижня

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах