Не мовчи: куди дзвонити львів’янкам, якщо чоловік б’є

Насилля в родині: куди звернутися у Львові

Насилля в родині: куди звернутися у Львові

Події
12 листопада 2018 17:13

Львів'яни часто потерпають від насилля в сім’ї. Страждають від домашніх тиранів і діти, і жінки, і навіть чоловіки. Однак звертатись по допомогу багато хто соромиться, боїться або не бачить потреби.

Існує декілька видів домашнього насильства: фізичне, психологічне, сексуальне і економічне. Для всіх цих випадків у Львові та області працює мобільна бригада 31. ЇЇ робота розпочалась у лютому 2018 року, пише Львівська газета.

Такі ж бригади є у Жидачеві, Сокалі, Золочеві і Червонограді. Завдання спеціалістів полягає у виявленні факту насильства, надання психологічно–соціальної допомоги і поясненні парі, що за їхні стосунки несуть відповідальність обоє.

"В Україні по допомогу більше звикли звертатися жінки. А чоловіки не так часто це роблять, бо вважають, що сильні і самі собі раду дадуть. Тому частіше до нас звертаються по телефону. А, коли вже чують, що їм надають кваліфіковану допомогу, що їм вона потрібна, то наступного разу приходять до нас", — розповіла керівник мобільної бригади  31 у Львові Галина Семенина.

Вона зазначила, що по допомогу не соромно звертатися. Це є правильно. Коли людина бачить, що приїхали люди, які її не осуджують, не повчають, а просто хочуть допомогти, то бригада стає для неї дружнім плечем.

Зокрема, батькам слід зрозуміти, що діти, які на власні очі бачать насильство у сім’ї, можуть несвідомо копіювати таку поведінку в дорослому житті.

Психолог Любов Малько наголосила, що дитина, яка живе в атмосфері насильства і постійного стресу, то це дуже негативно впливає на її центральну нервову систему. Вона бачить модель поведінки. Дитина стає або плаксива, або меланхолічна, або агресивна, або закривається в собі, або апатична. Щоб допомогти дитині пережити це, можна звернутися до шкільного психолога.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Батькам на замітку: перелік медзакладів Львова, де з'явились кімнати матері та дитини

Замість парти — ліжко: в яких львівських школах призупинили навчання через кір

Львів-небезпечний: чоловіка, який хотів підірвати свою сім’ю, взяли під варту

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах