На сімох вулиця: у Львові пришвидшать автобуси

На вулицях Львова облаштують окремі смуги для громадського транспорту

На вулицях Львова облаштують окремі смуги для громадського транспорту

Події
22 листопада 2018 09:38

У Львові на cеми вулицях облаштують окремі смуги для руху громадського транспорту. Таким чином у міській раді вирішили "пришвидшити" автобуси, надаючи перевагу у русі громадському транспорту, а не приватному.

Для цього виділять крайню праву смугу на:

  • вулиці Пасічній (в обох напрямках на ділянці від вулиці Китайської до Таджицької), 
  • вулиці Любінській та Окружній (на вулиці Любінській на ділянці від моста і до Окружної, а також вздовж всієї Окружної в обох напрямках), 
  • вулиці Городоцькій (зі сторони приміського вокзалу на ділянці від Чернівецької до Народної), 
  • проспекті Чорновола (на ділянках від вулиці Детька до Липинського у напрямку від центру і від вулиці Липинського до Куліша у напрямку центру),
  • вулиці Хмельницького (в обох напрямках від вул. Липинського до вул. Грінченка), 
  • вулиці Стрийській (в обох напрямках від вулиці Героїв Майдану до Вернадського), 
  • вулиці Кульпарківській (від вулиці Володимира Великого до Героїв УПА і від вулиці Антоновича до вулиці Володимира Великого у зворотному напрямку).

"Затори створюють не автобуси, а автомобілі. Тому саме автомобілі і мають стояти у цих заторах, а не громадський транспорт, який перевозить набагато більше людей", — розповів заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради Андрій Білий.

Такі смуги зараз позначать спеціальними дорожніми знаками та, за потреби, розміткою, а згодом на деяких з них встановлять делініатори. Однак те, які це будуть делініатори і де саме їх встановлять, вирішуватимуть пізніше, зважаючи також на міський бюджет на 2019 рік, пише zaxid.net.

Зокрема, у міськраді обмежили рух великогабаритного транспорту через міст на вулиці Кульпарківській, який потребує ремонту. За рішенням комісії, на цей міст можуть заїжджати лише вантажівки вагою до 15 тонн. Оскільки через цей міст також проходитиме смуга громадського транспорту, саме на мосту тролейбуси та автобуси повинні будуть перелаштуватися з правої смуги у лівий. Нововведення діятиме до того часу, поки не проведуть капітального ремонту цього моста.

Додамо, що зараз смуги для руху громадського транспорту Львова облаштовані на проспекті Свободи, біля Привокзального ринку на вулиці Городоцькій, на вулиці Січових Стрільців та вулиці Мечникова.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Зареєстрували петицію: львівські перевізники вимагають збільшення тарифу на проїзд

Щоб не возити повітря: непопулярним львівським автобусам змінять маршрути

Фото дня: львівський перевізник отримав перші п’ять автобусів "Електрон"

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах