Завези малого до бабусі: у театрі ляльок покажуть виставу для дорослих

Львівський театр ляльок готується до прем’єри вистави для дорослих «Танго смерті». Фото умовне.

Львівський театр ляльок готується до прем’єри вистави для дорослих «Танго смерті». Фото умовне.

Події
29 листопада 2018 17:41

Львівський театр ляльок готується до прем’єри вистави для дорослих "Танго смерті", за мотивами роману львівського письменника Юрія Винничука. Про це Tvoemisto.tv повідомила керівниця театру Уляна Мороз.

Для сцени лялькового театру твір адаптувала Валентина Тужина. Щоправда, з оригінального роману була взята тільки одна сюжетна лінія.

"Роман Юрія Винничука досить масштабний, і перевести його в драматургію не так просто. Сам автор сказав, що його така ідея не цікавить, проте погодився, аби ми зробили це самостійно. Звісно, він бачив кінцевий результат і був у шоці, адже тепер "Танго смерті" більше подібне на кіносценарій. Театр ляльок дозволяє багато змінювати місця дії і втілювати фантастичні сцени", – каже Уляна Мороз.

Театр готується до презентації вистави вже досить давно. У червні цього року були затверджені всі технічні питання, а у вересні проект Лялькового театру щодо показу вистави отримав грант від Українського культурного фонду.  

"Для створення декорацій ми маємо отримати 300 тисяч гривень. 150 з них ми вже отримали, ще 150 – отримаємо після завершення проекту. Загалом же витратили досить багато. "Танго смерті" – це понад 60 унікальних ляльок і 600 кг декорацій", – зізнається керівниця театру.

Уляна Мороз запевняє, що в театрі давно хотіли поставити дорослий репертуар, адже ляльковий театр не є суто дитячим. Наступними в планах є "Енеїда" Івана Котляревського та "Маленький принц" Антуана де Сент-Екзюпері.

"У стереотипі, театр ляльок – це театр для дітей 3-5 років. Насправді, у світовій практиці, театр ляльок не є суто дитячим. Це як жанр музики, як Моцарт, який не має вікового обмеження. Нашим завданням є створення вистав, які не матимуть вікового обмеження. Серед вікових особливостей можна назвати тільки тривалість вистави і теми, які піднімаються", – розповідає Уляна Мороз.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Відео 18+: у центрі Львова зняли парочку, яка займалася коханням на даху

"Прославились": організатори дитячого шахового турніру у Львові шокували відвертою еротикою

Найгарніша: світлина Львівської опери перемогла у міжнародному конкурсі

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах