Не шкодує нікого: на Львівщині стрімко зростає кількість хворих на кір

За останній тиждень на Львівщині зафіксовано нові випадки кору

За останній тиждень на Львівщині зафіксовано нові випадки кору

Події
30 листопада 2018 17:01

За останній тиждень на Львівщині зафіксовано 704 випадки кору, минулого тижня було 527 випадків, позаминулого – 500.

Частіше хворіють діти віком 5 - 9 років. Із 704 хворих на кір – 529 дітей. Серед наймолодших хворих є 21 малюк, якому не виповнилося і року.

"Цього тижня до інфекційних лікарень госпіталізовано 376 хворих, серед яких 250 дітей. Це ті хворі, в яких захворювання протікає важко. Майже 80% дітей не мали щеплення від кору. Минулого тижня до лікарень потрапило 323 хворих, серед яких було 235 дітей", – повідомила лікар-епідеміолог львівського обласного лабораторного центру Любомира Бойко.

За словами головного епідеміолога Львівщини Наталії Тімко, у Львівській обласній інфекційній лікарні дуже багато дітей, у яких кір протікає важко. Багато дітей із ускладненнями, які спровокував кір – пневмонія, енцефаліт (запалення мозку), обструктивний бронхіт, повідомляє ZAXID.NET.

Коли на Львівщині зупиниться епідемія кору лікарі не можуть прогнозувати. Однак, Наталія Тімко  зазначила, що хахворювання перестане поширюватися тоді, коли ми всі перехворіємо, або коли вакцинуємося від кору.

Станом на 30 листопада в області перехворіло кором вже майже 10 тисяч мешканців, серед яких 6836 дітей (торік на весь рік – 92 осіб).

За інформацією UNICEF Ukraine у 2018 році в Україні від кору померло 11 дітей. Усі вони не мали двох доз вакцини проти кору. Ці смерті можна було попередити. Оскільки ліків від кору не існує, хворобу можна попередити лише щепленням. Дві дози вакцини КПК в рік та 6 років дають надійний імунітет проти кору.

Якщо діти, які не мали щеплення, контактували з хворим на кір, то 9 з 10 невакцинованих захворіють. Тому, якщо дитина контактувала із хворим на кір, негайно зверніться до лікаря: необхідно отримати вакцинацію проти кору протягом перших 72 годин. У деяких випадках також показана екстрена профілактика шляхом введення імуноглобуліну.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смерть від кору: стало відомо, що погіршувало стан дитини

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Понад 200 захворілих: на Яворівському полігоні — масштабний спалах кору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах