Напав ведмідь: львів’янка розповіла моторошні подробиці відпочинку на турбазі в Карпатах

Львів’янка Катерина Бридун, на яку на базі відпочинку напав ведмідь, вже перенесла дві операції.

Львів’янка Катерина Бридун, на яку на базі відпочинку напав ведмідь, вже перенесла дві операції.

Події
19 грудня 2018 16:54

Львів’янка Катерина Бридун, на яку на базі відпочинку напав ведмідь, вже перенесла дві операції і нині перебуває в хірургічному відділенні 8-ї міської лікарні. 33-річна постраждала вже звернулася в поліцію і має намір добиватися компенсації збитків у суді, пише zaxid.net.

Жінка каже, що не хотіла робити селфі з ведмедем. Хотіла сфотографувати ведмедя, аби викласти фото у Facebook і запитати друзів, чи може ведмідь, який занесений до Червоної книги, жити в таких умовах.

"Мене дуже обурило, що деякі ЗМІ подали неправдиву інформацію. Мовляв, сама винна у тому, що сталося, бо знехтувала безпекою, перелізла через загорожу і надто близько підійшла до клітки. Ця інформація не відповідає дійсності. Через жодні загорожі я не перелізала, нічого не відкривала, а спокійно підійшла до клітки з боку дитячого майданчика. Жодних загорож там не було. Як і не було табличок на зразок "До клітки ведмедя ближче, ніж на 2 метри не підходити тощо", - розповіла Катерина Бридун.

Ведмідь сильно пошкодив жінці руку.

Ведмідь сильно пошкодив жінці руку.

За словами жінки, коли вона з друзями підійшли до клітки, ведмідь лежав. На нас він ніяк не відреагував. "Я на мить повернулася до клітки спиною, щоб щось запитати у Насті, і в цей час звір миттю встав, схопив мене за куртку, волосся і почав тягнути до клітки, гризти руку. Моя подружка Настя схопила мене за другу руку, волосся і щосили тягнула в протилежний бік. Крізь грати клітки ведмідь спокійно просовував лапи, морду", - згадує вона.

Настя, рятуючи подругу, страшенно кричала. На крик прибіг знайомий дівчат, який почав кидати снігом в очі ведмедеві. Той на мить відпустив куртку Каті і їй вдалося втекти. Ведмідь схопив за штани чоловіка, але йому вдалося вирватися з лап звіра.

Від ведмежих обіймів у Катерини залишили синці, подряпини, вона втратила чимало волосся і у неї серйозно постраждала права рука. Вона отримала відкритий перелом обох кісток правого передпліччя зі зміщенням, кусано-рвану рану руки.

Лікарі вважають, що Катерині дуже пощастило, що ведмідь не ушкодив на руці важливих судин, бо тоді ситуація була б значно складніша.

Катерина наголошує , що їй пощастило ще й у тому, що у групі, з якою вона приїхала відпочивати і знімати відео в Карпати, були лікарі. Вони миттю розібрали паркан, зробили шину для пеерламаної руки, обробили і перев’язали рану, вкололи знеболювальне і за п’ять годин домчали до Львова, до 8-ї міської лікарні.

"Коли мене привезли до лікарні, батько, адвокат телефонували на базу відпочинку, де це сталося. Хотіли зв'язатися з ветеринаром, аби дізнатися, які щеплення робили ведмедю, щоб лікарі правильно обрати лікування для мене. Але жіночка, яка підняла слухавку, відмовилася дати контакти директора, ветеринара. Власники бази не цікавилися моїм станом здоров’я, поки я не написала пост на Facebook. Лише після поста почали відповідати на дзвінки й висловили обурення, що я розповіла про це в соцмережах", - каже Катерина Бридун.

За словами постраждалої, вона дуже не хоче судитися, бо на це треба витратити купу часу, якого в неї нема. На ліки, за словами Катерини, вона згідно з чеками вже витратила 50 тисяч гривень, а лікування триває. З апаратом Ілізарова вона ходитиме ще два місяці. Опісля її чекає ще одна (може й не одна) операція й тривалий курс реабілітації, не менше півроку. Реабілітацію буде проходити у приватній клініці і в яку суму це їй обійдеться, жінка наразі не знає.

"Сподіваюся, що вдасться вирішити цей інцидент без суду. Утім, побачимо, чи підуть власники бази на контакт. Хочу ще додати, що у мене є довідка від лікарів і результати аналізу, що на момент прибуття в лікарню у мене в крові було "нуль" алкоголю, бо вже і такі домисли лунають", - каже Катерина.

ДИВИСЬ ЩЕ:

"Сльози замерзли на обличчі": у львівському садочку забули дитину на морозі

Народила в 12 – від брата. Минув рік: як живеться наймолодшій мамі України

Фото розсекречення: стара львівська жебрачка виявилася молодою блондинкою

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах