З молотками і трубами: трьом із десяти нападників на ромський табір загрожує довічне ув’язнення

Новина - Події - З молотками і трубами: трьом із десяти нападників на ромський табір загрожує довічне ув’язнення

Новина - Події - З молотками і трубами: трьом із десяти нападників на ромський табір загрожує довічне ув’язнення

Події
28 грудня 2018 14:15

Завершено досудове розслідування за фактом нападу на ромський табір під Львовом. Про це VG Львів повідомили у прес-службі Прокуратури Львівської області. 

Перед судом постануть десятеро молодих львів’ян. Повнолітньому нападнику на ромський табір та ще двом його неповнолітнім спільникам загрожує довічне ув’язнення. Повнолітнього учасника нападу на ромів звинувачують в "умисному заподіяння смерті іншій людині з хуліганських мотивів за попередньою змовою групою осіб". Крім того, йому інкримінують хуліганство, вчинене групою осіб, та звинувачують у втягненні неповнолітніх у злочинну діяльність.

Ще одного з неповнолітніх нападників звинувачують в "умисному тяжкому тілесному ушкодженні, небезпечному для життя в момент заподіяння". Іншого неповнолітнього також судитимуть за "умисне заподіяння смерті іншій людини з хуліганських мотивів за попередньою змовою групою осіб".

Відповідно до санкцій, передбачених відповідними статтями Кримінального кодексу, цим трьом нападникам загрожує від 10 до 15 років ув’язнення або ж довічне позбавлення волі. Іншим сімом неповнолітнім нападникам загрожує від трьох до семи років позбавлення волі за "хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень".

Підготовче засідання суду заплановане на 7 лютого наступного року.

Нагадаємо, під час нападу, який відбувся у ніч з 23 на 24 червня на вулиці Трускавецькій, вбили 24-річного рома, а ще трьох поранили. Поліція відкрила провадження за фактом вбивства, хуліганства, втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність та порушення рівноправності громадян через расову належність. Поліція затримала групу львівських школярівСуд обрав запобіжний захід школярам. Що розповідають про нападників вчителі та однокласники. Одного підозрюваного у напад на табір ромів біля Львова відпустили під домашній арешт. Аваков  заявив про причетність Росії до нападу на ромський табір. Геращенко заявив, що спецслужби РФ також планували напади на єврейські організації у Львові.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Розбудити не змогла: у Львові ромка жебракувала з непритомною дитиною

Роми тут більше не живуть: біля Львова спалили циганський табір

Правоохоронці з'ясували, звідки в ромів на вокзалі Львова білява дитина

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах