Троє загинули, 50 – травмувалися: у Польщі висунули звинувачення українському водієві туристичного автобуса

Прокуратура в Перемишлі висунулу звинувачення українському водієві туристичного автобуса, що спричинив смертельну ДТП, в якій загинули троє людей, а 50 - травмувалися. Фото DAREK DELMANOWICZ/PAP.

Прокуратура в Перемишлі висунулу звинувачення українському водієві туристичного автобуса, що спричинив смертельну ДТП, в якій загинули троє людей, а 50 - травмувалися. Фото DAREK DELMANOWICZ/PAP.

Події
09 лютого 2019 14:00

Окружна прокуратура в Перемишлі звинувачує водія українського автобуса, що у серпні минулого року потрапив у аварію поблизу села Лещава-Долішня, у навмисному спричиненні ДТП, в якій загинули троє пасажирів, а 50 – зазнали травм. Про це повідомляє Польське радіо.

Прокуратура Перемишля вже направила до місцевого суду обвинувальний акт за цією справою. 

За словами заступника окружного прокурора в Перемишлі Беати Стажецької, 42-річний водій своєї вини не визнав. Він перебуває під арештом. Йому загрожує від 1 до 12 років позбавлення волі.

За висновками прокуратури, під час руху за маршрутом водій не дотримався належної обережності, їхав із значним перевищенням швидкості, що і спричинило аварію.

Окружна прокуратура в Перемишлі звинувачує водія українського автобуса, що у серпні минулого року потрапив у аварію поблизу села Лещава-Долішня, у навмисному спричиненні ДТП.

Окружна прокуратура в Перемишлі звинувачує водія українського автобуса, що у серпні 2018 року потрапив у аварію поблизу села Лещава-Долішня, у навмисному спричиненні ДТП.

Експерти з дорожнього руху з’ясували, що водій на ділянці дороги, що передувала ДТП, їхав зі швидкістю від 82 до 85 км/год за за дозволеної максимальної швидкості до 50 км/год, а потім ще швидше – 100-102 км/год. Натомість на місці катастрофи, де було обмеження до 30 км/год, він їхав зі швидкістю 70-72 км/год. Крім того, український водій проігнорував попереджувальні знаки на ділянці зі значним нахилом та небезпечними поворотами.

У прокуратурі кажуть, що під час допиту чоловік наполягав, що коли побачив інформаційний знак про серпантини на дорозі, то їхав зі швидкістю 50-60 км/год, натомість знаку про обмеження швидкості до 30 км/год не зауважив, а бачив раніше знак із обмеженням до 50 км/год.

Він також визнав, що у критичний момент намагався гальмувати і навіть спробував використати гірські гальма, що не спрацювали, а ручне гальмо не встиг затягнути. Водій додав, що дорога була важкою, поверхня слизькою і був туман. Він зазначив, що маршрут подорожі та перетин польсько-українського кордону через перехід в Кросцєнку визначило туристичне агентство – організатор екскурсії, а він не знав дороги і використовував GPS-навігатор.

Нагадаємо, аварія сталася о 17 серпня о 22:10. Автобус із туристами зі Львова злетів із траси поблизу Лещави-Долішньої та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. Пізніше з’ясувалось, що автобус із туристами мав їхати до Відня іншою дорогою, проте через черги на кордоні змінив свій маршрут. Львівська турфірма "Аккорд-тур" відреагувала на інцидент лише через два доби. Згодом суд у Перемишлі арештував водія автобуса на три місяці, а пізніше – знайшли психотропні речовини в крові.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Загинула миттєво: у мережу виклали відео смертельної ДТП на Соборній

Вогонь видно за кілька кілометрів: біля Львова горить завод

Двоє – у лікарні: у Львові Prius з копами потрапив у ДТП

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах