Крапля в морі: оприлюднені результати спецоперації з вакцинації львівських школярів від кору

Скільки львівських школярів вакцинували від кору

Скільки львівських школярів вакцинували від кору

Події
21 лютого 2019 13:08

У Львові за три дні спецоперації МОЗ з вакцинації школярів від кору щепили 518 школярів. Спецоперація стартувала 18 лютого і триватиме три тижні. За цей час планують щепити майже 50 тисяч школярів в області, з них 13 тисяч – у Львові.

Як повідомив начальник міського управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб, у Львові дітей вакцинують лише у кабінетах щеплень (їх є 30) поліклінік та амбулаторій за згодою батьків. За місяць від 20 січня до 20 лютого – 5200, передає zaxid.net.

"Минулого тижня згоду на вакцинацію дітей дали 2400 батьків. Частина батьків хочуть бути присутніми при вакцинації дітей, але з різних причин відкладають візит до кабінету щеплень: хтось не може відпроситися з роботи, в кого інші причини. Повідомляю: усі 30 кабінетів щеплень, які є у Львові, працюють і в суботу, тож батьки мають можливість самі привести дитину на щеплення. Є у нас і частина батьків, які отримали інформовані згоди, а натомість принесли нам довідку, що вже щепили дитину від кору", – наголосив Володимир Зуб.

За його словами, з 1000 дітей, які захворіють на кір, 50 отримають ускладненння – корові пневмонії, корові енцефаліти (запалення мозку) тощо. Єдиним захистом від кору є вакцинація.

"Від початку спалаху кору в Україні померло вже 30 осіб, а ще минулого тижня ця цифра була – 26. Тож чи варто ризикувати здоров’ям дітей?", – додав Володимир Зуб.

Начальниця управління освіти міської ради Львова Зоряна Довганик розповіла, що станом на 21 лютого у Львові немає жодної школи, яку б закрили через високу захворюваність на кір.

"Станом на сьогодні закрито чотири школи через грип і ГРВІ і жодної – через кір. Таких випадків, коли у школі одночасно хворіє 30, 40, 60 учнів вже немає. Зафіксовано поодинокі випадки. Але школярі і вакцинуються від кору, що й веде до зниження захворюваності", – зазначила Зоряна Довганик.

У 17 шкоках Львова 95% учнів мають щеплення від кору. 30 шкіл мають ступінь захищеності є 90-95% і 70 шкіл, в яких щеплено менше 90% учнів. Наступного тижня у школах, де щеплено найменше дітей, ще раз проведуть батьківські збори, на яких батьки зможуть поставити фахівцям запитання, які їх хвилюють. Є батьки, які досі бояться ускладнень після щеплення (відлуння антивакцинальної кампанії).

"За два останні роки у Львові щеплено від кору 50 тисяч осіб і не було жодного ускладнення: не було звернень щодо ускладнень до лікарів, про них матері не писали у Facebook. Вакцина КПК є безпечною", – додав Володимир Зуб.

Нагадаємо, що 15 січня від ускладнень кору померла 36-річна львів’янка. Серед дорослих це перший летальний випадок на Львівщині спровокований кором. Через величезну кількість хворих на кір лікарні у Львові переповнені.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Смерть від кору: стало відомо, що погіршувало стан дитини

Нова жертва кору: у Львові померла трирічна дитина

Понад 200 захворілих: на Яворівському полігоні — масштабний спалах кору

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах