Через агресивного однокласника: у львівському ліцеї 29 учнів перевели на дистанційне навчання

Через агресивного однокласника у львівському ліцеї 29 учнів перевели на дистанційне навчання .

Через агресивного однокласника у львівському ліцеї 29 учнів перевели на дистанційне навчання .

Події
05 березня 2019 11:58

Батьки учнів 6-Б класу Львівського ліцею імені Василя Стуса перевели дітей на дистанційне навчання через агресивного однокласника. Як розповів zaxid.net директор ліцею Михайло Заремба, у понеділок, 4 березня, на навчання прийшли лише двоє учнів класу, в якому навчається 31 учень.

"Є заява, у якій батьки просять забезпечити дистанційне навчання на період, поки учні будуть перебувати вдома. Причина такого рішення – відновити нормальну дисциплінарну і моральну ситуацію в класі", – розповів Заремба.

За його словами, вчителі готують завдання, діти їх опрацьовують вдома і передають назад.


В чому проблема


Батько шестикласника Олександр Балабай написав публічне повідомлення на сторінці UNICEF Ukraine про цькування його 12-річного сина Іллі. За словами Балабая, проти його сина налаштовані адміністрація ліцею та ледь не усі вчителі школи та батьки однокласників Іллі.

"Адміністрація ліцею в гонитві за рейтингами або ігнорує звернення, або сприяє булінгу, долучаючи до конфлікту батьків та вчителів ліцею. У приватній бесіді директор ліцею неодноразово натякав, що хоче позбутися нашої дитини. В ювенальну поліцію постійно передаються скарги батьків, чим намагаються натиснути на нас і нашу дитину. Ми маємо скріншоти образ від учнів по відношенню до нашої дитини в соцмережах, диктофонний запис (погоджений з учасниками бесіди), в якому вчителі підтверджують факти булінгу нашої дитини протягом року. Також маємо копії звернень до директора ліцею, де скаржимося на факти булінгу з боку вчителів ліцею", – розповів Олександр Балабай.


Що каже директор


Як розповідає директор ліцею Михайло Заремба, конфліктна ситуація з учнем 6-Б класу триває уже другий навчальний рік поспіль.

"У нашій школі хлопець навчається з 5 класу. Факти стосовно нецензурної лексики стосовно учнів і вчителів ми фіксували торік. Ми вирішили, щоб наша психолог відвідувала уроки та працювала з хлопцем. Але у шостому класі ситуація загострилась, і ми з батьками вийшли на певне спілкування. При цьому вони спочатку відмовлялись приходити на загальні батьківські збори, а суто персонально спілкувалися із класним керівником на цю тему. З боку учня є певні провокації до однокласників, і є три звернення у поліцію щодо факту побиття однокласників. Зараз ми направили у клас другого психолога, бо батьки звинуватили нашого психолога у некомпетентності", – розповів Заремба.

За словами директора ліцею, однокласники почали ігнорувати проблемного учня, а батьки хотіли розпочати бойкотування уроків.

"Він розумний хлопець, гарно спілкується наодинці, але якщо щось йому не подобається, він одразу запалюється як сірник, і це вже некерована дитина. І страшно думати, які наслідки можуть бути у подальшому. Для нас така поведінка – це нонсенс. Це перший випадок за всю історію школи", – каже Михайло Заремба.


"Ображають, бо немає смартфона"


Мати 12-річного Іллі Дарина Балабай визнає, що її син використовує ненормативну лексику до однокласників і вчителів, але лише для самозахисту. Вона переконана, що бійки в школі провокує не її син, а інші однокласники. Таким чином школярі нібито реагують на зовнішній вигляд хлопця та відсутність у нього смартфона.

"Протягом 5 класу з дитини постійно знущались. Але він не жалівся, бо вважав, що розбереться із цією ситуацією сам. Торік нас викликали на педраду і сказали, що наша дитина якось не так поводиться. І на педраді вчителі повідомили, що минулого року дитина отримувала постійні стусани від хлопчиків. За словами сина, з нього знущаються, бо ми не даємо йому смартфон і він якось не так вдягнутий. Після того дитині набридло знущання, і він почав себе захищати. У них відбувається звичайна штовханина, яку зараз батьки перекручують на те, що наша дитина якийсь злочинець. Він може використати образливі слова, але у цілях самозахисту, бо він не отримує підтримки зі сторони школи. Усі на нього вз’їлись, і батьки вирішили, що треба дитину прибрати з класу, тиснуть на дітей, на нас. Є навіть звернення батьків у поліцію, що нібито наша дитина нанесла тілесні ушкодження однокласникам", – розповіла мама хлопця.

Дарина Балабай переконана, що на поведінку сина погано впливає середовище у школі. Попри це змінювати її батьки хлопця не планують.


Справою зайнялася поліція


Батьки однокласників 12-річного Іллі звертались до ювенальної поліції стосовно ситуації у класі, а також в управління освіти Львівської міськради. Наприкінці 2018 року представник управління освіти разом з незалежним психологом відвідували уроки і працювали з шестикласниками, однак атмосфера у класі не змінилася, каже директор.

"Батьки звертались до нас, щоб ми вплинули на ситуацію. Але, звичайно, відрахувати учня ми не можемо зі школи. І все ж таки намагались вирішити це питання розумним шляхом, впливом роботи психолога. Але у поведінці дитини не міняється нічого", – вважає Михайло Заремба.

Мама одного з учнів цього класу Лілія Міштур розповіла, що минулого року писала заяву у поліцію стосовно побиття її сина 12-річним Іллею.

"Я подавала заяву на ім’я директора, що мого сина весь час б’ють. І був травматизм до синяків, до крові. У грудні 2018 року ми знімали побої і писали заяву у Франківський відділ поліції. Після того як я написала скаргу до поліції, випадки продовжувалися", – каже Лілія Міштур.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Знайшли голою: зниклу 13-річну дівчинку виявили у полі на Львівщині

Що з дитиною: львівські поліцейські розшукали жінку, яка займалася проституцією з дворічною донькою

Булінг у Львові: ТОП найжахливіших випадків

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

 

 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах