Булінг у Львові: ТОП найжахливіших випадків

Новина - Події - Булінг у Львові: ТОП найжахливіших випадків

Новина - Події - Булінг у Львові: ТОП найжахливіших випадків

Події
07 листопада 2018 12:57

Львівські школярі дедалі частіше стають жертвами булінгу. З початку 2018 навчального року у Львові та області зафіксували три моторошні випадки. Найнеприємніше, що вчителі, які мали б втрутитися, а то й взагалі не допустити конфлікту, найчастіше самі ж його провокують. Найпоширеніша причина цькування – нездані на фонд класу чи школи гроші. VG Львів склав ТОП найжахливіших випадків булінгу у школах Львова і області.


"Не поїде на екскурсію, бо ригає"


Батько учня однієї з львівських шкіл звинуватив класну керівничку у тому, що вона привселюдно цькує дитину. За словами тата, його син, учень 4-Б класу львівського ліцею №2, повернувся зі школи пригнічений та розповів, що класний керівник повідомила на уроці, що після осінніх канікул весь клас поїде на екскурсію до обсерваторії і попросила підняти руку, хто хоче поїхати. 

"Всі учні класу підняли руки, мій син в тому числі. Після цього вчителька зауважила при всіх дітях, що "Дмитро не поїде, тому що він ригає", - написав львів’янин Олександр тарасюк на своїй сторінці у "Фейсбук". 

Батько звернувся до класної керівнички. Вона відповіла: "Ваша дитина хвора і я не буду прибирати її ригачку". І двічі це повторила при всьому класі. На запитання, як вона замість лікаря може ставити діагноз дитині, відповіла, що один раз вже брала мого сина в поїздку, в якій він "ригав впродовж 5 годин… ".

За словами батька, після цього інші учні класу відмовлялися ставати в пару з сином та гратися з ним і говорили: "я не хочу з тобою спілкуватися, бо ти ригаєш". Так продовжувалося до кінця навчального року. Кожного дня вчителька під час уроків знову просила піднімати руки тих, хто їде, і наголошувала при всіх, що "Тарасюк Дмитро не їде, бо він ригає, хворий…", - йдеться у дописі. 


Не здала на зошити – сиди сама


У місті Стрий Львівської області четвертокласницю відсадили від однокласників, бо її мама відмовилася купувати у вчительки зошити. Про це розповіла мама скривдженої дівчинки Марія Лабусевич.

"Хоча директор школи нам говорила, що ми не зобов'язані купувати додатковий матеріал, все одно вчителька знову закупила на цей рік зошити з усіх предметів і підручник за свої гроші. І ми знову повинні їх викуповувати у неї. Ми не захотіли. І ось тепер дитина страждає", - зазначила Лабусевич. 

Парта Богдани стоїть окремо від парт інших дітей. Фото Facebook БАТЬКИ SOS.

Парта Богдани стоїть окремо від парт інших дітей. Фото Facebook БАТЬКИ SOS.

Жінка виховує трьох дітей, одна з яких з особливими потребами. З чоловіком у розлученна. Богдана часто хворіє, тому доводиться пропускати навчання. Зошити для дочки мама відсканували, і тепер у неї є листочки. А підручником на уроці ділилися однокласники, хлопчики, які сиділи з нею поруч. 

"Але вчителька вирішила посадити Богдану одну посеред класу. Так, що ніхто поруч з нею не сидить. Дитина йшла зі школи і плакала, тому що донька відчуває себе ізгоєм у класі. Ми з бабусею навіть для неї казку придумали, що мовляв, вона королева, а це її королівство. Щоб хоч якось її заспокоїти... Вона все сприймає дуже болісно. Вчителька може крикнути в класі, а їй вже сняться жахи. Дитина не хоче ходити в школу, плаче. Від усіх шкільних концертів, виступів її усунули, хоча Богдана і в музичну школу ходить, і на шахи, й танцює…", - розповіла мати. 


Не здала на меблі – ось тобі старий стілець 


У Львові мама другокласниці заявила про цькування своєї дитини через 495 гривень, які родина не здала на нові меблі для класу.

За словами Тетяна Говорко, матері скривдженої школярки Яни, вчителька вирішила поставити у класі шафки замість звичайних гачків. Мама дівчинки здавати гроші відмовилася, бо вже втомилася умебльовувати школу.

Проте вчителька постійно нагадувала Яні про гроші. "Дитина приходила додому і казала: вчителька сказала здати гроші. Я кажу: передай вчительці, що ми на зборах це питання ще раз піднімемо. На другий раз вона знову приходить і каже: вчителька сказала здати гроші", – розповіла Тетяна Говорко.

Коли поставили нові меблі, верхній одяг і змінне взуття поклали у шафи всі діти, крім Яни. "Дитина сказала, що вчителька дала стільчик", – каже львів’янка.


Роздягнули і наказали стрибну з даху


У Львові двоє учнів 4 і 5 класу змусили дівчинку показати геніталії, а тоді наказали стрибнути з дев’ятого поверу. Про це на своїй сторінці у "Фейсбук" журналіст Руслан Оруджев. 

Булінг у Львові: ТОП найжахливіших випадків фото

“Ліцей імені Івана Пулюя (СШ№83)... Двоє школярів з цього закладу, 4 та 5 клас, запросили ученицю другого класу прогулятись. Близько 20:00 затягли її в сторону сходів школи (зі слів). Ці діти (якщо так можна назвати), один з неблагополучної сім'ї, змусили дівчинку демонструвати геніталії. Також і показували свої", - йдеться у дописі.

За словами Руслана Оруджева, після цього хлопці сказали другокласниці вийти на 9 поверх та стрибнути вниз, аби ніхто не дізнався, що вони з нею робили. Дитина забігла додому та розповіла матері. Остання написала заяву у Франківський райвідділ поліції. 


Били і знімали на відео


У п’ятницю, 2 листопада, у "Фейсбук" користувачі почали активно поширювати відео побиття школярки у Дрогобичі. Поліцейські перевірили інформацію і встановили, що відео було зняте у серпні 2017 року.

"31 серпня 2017 року близько 16:00 в одному із закинутих приміщень на вул. Володимира Великого у місті Дрогобич 20-річна дрогобиччанка та її неповнолітня подруга запросили 15-річну місцеву жительку до будівлі, щоб "з‘ясувати" непорозуміння, яке напередодні виникло під час суперечки між двома дівчатами, які мешкають по сусідству", – йдеться у повідомленні.

Цікаво, що до поліції не надходило звернення ні від постраждалої, ні від її рідних.

ДИВИСЬ ЩЕ:

Народила в 12 – від брата. Минув рік: як живеться наймолодшій мамі України

"Якщо ти помреш – мама отримає тисячу гривень": у львівській школі виник скандал через щоденник

Скандал у гуртожитку: у Львові вигнали на вулицю першокурсника

Читайте всі новини на нашій сторінці в Facebook та в Телеграм

Підписуйтеся на нас в Іnstagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах